(VIDEO) OVAKO POČINJU EVRO 2016: 3.000 tona smeća smrdi po ulicama Pariza
Foto: Reuters

Sramota

(VIDEO) OVAKO POČINJU EVRO 2016: 3.000 tona smeća smrdi po ulicama Pariza

Planeta -

Zaposleni u pariskoj službi gradske čistoće, koji danima blokiraju rad fabrike za obradu smeća, najveći centar te vrste u regionu i zemlji, odlučili su da nastave štrajk do 14. juna, zbog čega su ulice francuske prestonice prepune nagomilanog smeća, što nimalo ne prija mnogobrojnim posetiocima.

I baš za 14. jun najavljeni su protesti širom zemlje zbog novog zakona o radu, u trenutku kada je Francuska domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu koje večeras počinje, javljaju francuski mediji.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Istovremeno, gradonačelnica Pariza An Idalgo danas je poručila da će smeće nagomilano zbog štrajka biti u potpunosti uklonjeno sa ulica. List Parizjen navodi da su gradske vlasti najavile kako će za sakupljanje smeća angažovati privatne kompanije.

Gotovo svi pariski arondismani su zatrpani smećem, već 11 dana. Vlasti su saopštile da približno 3.000 tona stoji nesakupljeno po ulicama Pariza, a gomile se uvećavaju i u Marseju, koji će biti domaćin četiri utakmice šampionata u fudbalu.

Foto: Retuers
Foto: Retuers

Neprijatan prizor i zadah smeća teško da prijaju posetiocima, koji u velikom broju pristižu u Pariz i druge francuske gradove da bi uživali u utakmicama tokom prvenstva. To potvrđuje i konobar restorana u pariskoj Latinskoj četvrti, gde se smeće preliva iz kanti na uske ulice.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Gosti neizbežno gledaju u te kante zbog čega, naravno, gube apetit", sa žaljenjem kaže konobar pariskog restorana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track