PO SRPSKI: Gašić buklijom zove goste na svadbu sina!
Foto: Printscreen FB

Ko zapeta puška spreman za svadbu

PO SRPSKI: Gašić buklijom zove goste na svadbu sina!

Politika -

Gašićev sin je ko zapeta puška spreman za svadbu! Vladan Gašić, sin visokog funkcionera naprednjaka i bivšeg ministra Bratislava Gašića, na tradicionalan srpski način počeo je da poziva goste na svoju svadbu koja će biti upriličena 18. septembra.

On je nabavio čuvenu bukliju, odnosno posebno izrađenu flašu za rakiju kojom se zvanice pozivaju na svadbu i sa svojim bratom Milanom krenuo u pohod! Inače, kako stari običaji nalažu, čuvena buklija ili pljoska se napuni rakijom, okiti cvećem i svadbarskim peškirima i sa njom u rukama se pozivaju rodbina, komšije i prijatelji na slavlje.

SVADBA, SVADBA Kad Gašić ženi sina nema da fali!

Pri dolasku u dom, domaćin sačeka pozivara i onda se razmenjuju zdravice, oglasi veselje i končano pozove na slavlje. Domaćin popije iz buklije, nazdravi, i tako odgovara potvrdno na poziv. Buklija se dopuni rakijom i pozivar ide dalje.

OTVORIO SE: Verio se Gašićev sin, prsten vredan 2.000 evra

Inače, kako smo već pisali, na ovoj svadbi biće više stotina zvanica, a ona će biti upriličena pod šatorom u blizini porodične crkve, koju su Gašići podigli na brdu Bagdala u rodnom Kruševcu. Mladence će venčati vladika kruševački David.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track