MILORAD DODIK JASAN: Biće referenduma, a muslimani nek plaču
Foto: Stefan Jokić

Predsednik RS ne odustaje

MILORAD DODIK JASAN: Biće referenduma, a muslimani nek plaču

Bosna i Hercegovina -

Ujdurma koja se stvara nije ništa novo. Ona dolazi iz Sarajeva jer uplakani muslimanski političari plaču međunarodnoj zajednici, koja glumi šerifa

Apsolutno je neprihvatljivo odlaganje referenduma o Danu Republike Srpske, rekao je juče predsednik RS Milorad Dodik.

On je, povodom planiranog referenduma 25. septembra, na kome građani RS treba da se izjasne o tome da li podržavaju da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske, rekao za B92 da nikakva odlaganja ne dolaze u obzir.

- Ujdurma koja se stvara nije ništa novo. Ona dolazi iz Sarajeva jer uplakani muslimanski političari plaču međunarodnoj zajednici, koja glumi šerifa. Apsolutno je neprihvatljivo odlaganje, mi ne želimo nikoga da ugrozimo. Stvorena je navodna priča kako će on izazvati nemire, a referendum je demokratski čin - rekao je Dodik.Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je ranije juče da ne zna da li će se u RS održati referendum o Danu Republike, navodeći da on, i ako bude održan, neće imati efekte jer je odluka Ustavnog suda BiH konačna i obavezujuća. On je rekao da Dodik vodi dvostruku politiku, koju je nazvao „japanskom maskom s dva lica“.- Imate jedno lice i jednu politiku koja se očitovala nedavno u Istočnom Sarajevu, kad smo rešili neke jako bitne stvari za BiH, kad je BiH dobila vetar u leđa u odnosu na naš evropski put. Paralelno s tim, uporno vodi politiku koja vraća nazad, pokušava političkim sredstvima da postigne ono što nije postigla vojnim sredstvima, pobuđuje strasti stare 25 godina, emocije, ambicije - rekao je Izetbegović.R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track