KOMUNALCI IPAK NISU DOŠLI: Opozicija nastavlja sa protestima u Podgorici
Foto: Tviter/FreedomCalling.Me

Šatoraši

KOMUNALCI IPAK NISU DOŠLI: Opozicija nastavlja sa protestima u Podgorici

Crna Gora -
Saobraćaj ispred Skupštine trebalo di da bude ponovo uspostavljen, a najavljena su nova okupljanja

PODGORICA - Demokratskom frontu (DF) koji već 11. dan protestuje ispred zgrade Skupštine u Podgorici, naloženo je da danas ukloni binu i šatore s glavnog gradskog bulevara, ali su čelnici tog saveza poručili da to neće učiniti.

Ranije je rečeno da ukoliko se bina i šatori ne uklone do 10.30, to će učiniti komunalna policija. Međutim, taj rok je istekao i niko se nije pojavio da rastera demonstrante.

Ipak, Demokratski front dobio je dva rešenja - jedno od Komunalne policije, a jedno od MUP-a. Komunalna im je saopštila da će od danas ispred Skupštine biti omogućen saobraćaj, a MUP da je zabrana saobraćaja do 10. oktobra.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je jutros da "i pored svih pretnji gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, niko nije došao".

"Ako neko dođe iz Glavnog grada, građani će da budu tu, a poslanici će braniti šatore i binu. Ovo niko odavde neće pomeriti", kazao je Mandić. On je najavio nove šetnje u ostalim gradovima za sutra veče.

DF protestima traži ostavku vlade premijera Mila Đukanovoća i formiranje prelazne vlade koja bi pripremila izbore u zemlji.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track