(VIDEO) SKANDAL U ZAGREBU: Učenici tražili otkaze za profesore pedofile i pijance, oni ih zaključali
Foto: Profimedia

Nezadovoljstvo profesorima

(VIDEO) SKANDAL U ZAGREBU: Učenici tražili otkaze za profesore pedofile i pijance, oni ih zaključali

Hrvatska -

Učenici srednjih škola u Zagrebu protestovali su danas zbog “nekvalifikovanih profesora i mešanja politike u školstvo”.

"DOSTA nam je nekvalifikovanih profesora i mešanja politike u školstvo. Profesori se opijaju na odmoru, dolaze pijani na čas. Naša razredna je otišla a primljen je lični prijatelj direktora. Imamo profesore pedofile", kazao je jedan od organizatora protesta.

Učenici pozivaju svoje drugove iz školskih klupa, ali i studente i sve zainteresovane na protest u organizaciji učenika Poštanske i telekomunikacione škole “protiv korupcije, nepotizma i nerada u školstu”.

“Molimo kolege iz drugih škola i studente da svojim dolaskom daju podršku ovom protestu. Takođe, molimo roditelje i sve one kojima je stalo do obrazovanja njihove dece da podrže prvi protest učenika srednjih škola u novijoj istoriji.", objavili su učenici.

"Želimo priliku da u školi nešto i naučimo. Želimo priliku da se upišemo na dobar fakultet i da nađemo dobar posao. S ovakvim profesorima i ovakvim direktorima to ne možemo. Želimo demokratitzaciju školstva, želimo da se učenici pitaju o profesorima koji će njima predavati", poručuju.

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, oko 300 učenika zaključano je u školu pošto su započeli sa protestom, dok se ispred škole nalazi i nekoliko novinara.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track