MILANOVIĆ: Dogovor sa Mostom između Božića i Nove godine
Foto: AP

Još neizvesna nova hrvatska vlada

MILANOVIĆ: Dogovor sa Mostom između Božića i Nove godine

Hrvatska -
ZAGREB - Predsednik SDP-a i prvi čovek koalicije "Hrvatska raste" Zoran Milanović izjavio je danas da veruje da će između Božića i Nove godine biti postignut dogovor s Mostom nezavisnih lista.

Milanović je rekao i da veruje da će čelnik Mosta Božo Petrov imati dovoljan broj potpisa da od šefa države dobije mandat za sastavljanje vlade.

"Naš stav znate, pregovaramo i mislimo da će između Božića i Nove godine biti sve dogovoreno i da će Petrov imati dovljan broj potpisa da dobije mandat", rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku nakon četvrtog kruga konsultacija sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

On je odbacio nagađanja da je "nešto zapelo" i rekao da je želja da se postigne dogovor o celovitom paketu jedini razlog što Petrov već danas nje došao na Pantovčak sa 76 potpisa podrške izabranih zastupnika. "Pregovaramo, idemo za kompletnim paketom.

To je jedini razlog", rekao je on. "Situacija je drugačija od zadnjih konsulatcija. Sad se nazire jedan dogovor, juče smo pregovarali, a i sad idemo na pregovore s Mostom i očekujemo da ćemo između Božića i Nove godine imati kopmletan paket i onda može da počne cela procedura", rekao je Milanović.

Dodao je da nedelju dana nije dugačak rok budući da se "iskorak vidi".

"Vidi se jedan iskorak, jedan kraj", ponovio je on. Govoreći o izjavi Petrova datoj prethodnih dana da će doći do novih izbora ako danas ne bude poznat mandatar vlade, Milanović je odgovorio da se "to promenilo, kao i neke druge stvari".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track