(FOTO) OSJEČANKA DOŽIVELA ŠOK U KUPATILU: Čula šuškanje, zaprepastila se kada je prišla WC šolji!
Foto: 24 Sata/Željko Garmaz

Nezvani gost

(FOTO) OSJEČANKA DOŽIVELA ŠOK U KUPATILU: Čula šuškanje, zaprepastila se kada je prišla WC šolji!

Hrvatska -
OSIJEK - Stanari u osječkom naselju Jug 2 šokirani su pojavom pacova u njihovim domovima.

"Došla sam kući s posla i u kupatilu zatekla nered. Prvo sam pomislila da je to napravio moj patuljasti pinč, ali sam sledećeg dana čula neko šuškanje. Pogledala sam iza školjke i videla rupu na odvodu iz koje me je gledao pacov", kaže Marina Jukić Matić (30).

"Nisam znala šta da radim. Nazvala sam prvo nekog muškog da me posavetuje šta da radim. Međutim, bio mi je neprihvatljiv predlog ‘da ga udarim nečim’ jer ne ubijam životinje. Inače, sve perem sodom bikarbonom, tako da nisam mogla da poslušam ni drugi savet da pacova odbijem "domestosom". Sve sam ispričala predsednici kućnog saveta, a ona je odmah obavestila nadležne službe za deratizaciju, koje bi sad trebalo da dolaze svake subote. Već su bili u podrumu, stavili otrove, a komšinica kaže da su pacovi sve pojeli", rekla je Marina.

Foto: 24 sata/Željko Garmaz
Foto: 24 sata/Željko Garmaz

Kad je svoje iskustvo ispričala komšijama još više se iznenadila kad su joj rekli da je sve to normalno. Od komšinice koja živi sprat niže saznala je da su joj pacovi izašli iz WC školjke kad je podigla dasku. A druge komšije se žale da stalno čuju pacove kako tutnje kroz dimnjak.

"Hvala Bogu da zatvaram sva vrata od soba jer bi mi u suprotnom pacovi ubili psa. Ne znam šta ih je dovuklo u moj stan jer nikada nisam ni pomislila da bacam neku hranu u wc školjku", kaže Marina.

Foto: Printskrin Jutjub
Foto: Printskrin Jutjub

Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, kaže da nadležne službe saniraju sve prostore s kojih se dojavi pojava glodavaca, ali i da je, koliko god izgledalo neugodno, situacija potpuno pod kontrolom. On je upozorio stanare da ne ostavljaju hranu mačkama ili golubovima.

U Vodovodu kažu kako su letos obavili deratizaciju deset odsto kanalizacionih okana i da ništa posle toga nisu radili jer od Grada Osijeka nisu ni dobili nikakav nalog za taj posao.

Stanari zgrade tvrde da noću pacovi cvile i da zgrada tada deluje kao stecište duhova.

"Postajemo napeti jer moramo da proveravamo da li smo zatvorili vrata i spustili daske na WC-u", pričaju uplašene komšije.

(24sata.hr/Foto: Željko Garmaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track