SMRT KUMOVSKOG PARA NA SVADBI: Patrik i Lara se u snu otrovali ugljen monoksidom?!
Foto: Printskrin FB

Na pomolu rešenje misterije

SMRT KUMOVSKOG PARA NA SVADBI: Patrik i Lara se u snu otrovali ugljen monoksidom?!

Hrvatska -
Nezvanično, kroz fuge dimnjaka unutar zgrade došlo je do propuštanja monoksida u stambeni prostor što je bilo kobno za mladi par

POREČ - Na pomolu je rešenje sumnjive smrti mladog para nakon svadbe u etno kompleksu Milena u naselju Bačva kraj Poreča. Dovršeno je tehničko veštačenje, a Patrik B. (27) i njegova devojka Lara N. (22) koji su kumovali svojim prijateljima umrli su, najverovatnije, usled trovanja ugljen monoksidom, javljaju hrvatski mediji.

Nezvanično, kroz fuge dimnjaka unutar zgrade došlo je do propuštanja monoksida u stambeni prostor što je bilo kobno za mladi par, javlja hrvatski portal 24sata.hr

U policiji, za sada, tu informaciju nisu želeli da potvrde dok se ne konsultuju sa nadležnim državnim tužilaštvom.

Podsetimo, odmah po otkrivanju tela dvoje mladih, pretpostavilo se da je par možda otrovan ugljenim monoksidom. Policija je pozvala stručnjake "Butan plina", ali je sumnje navodno otklonio sin vlasnice koji im je kazao kako u sobi u kojoj je mladi par pronađen uopšte nema plinskih instalacija. Nakon plinara, pozvani su i dimničari.

Podsetimo, u subotu je dvadesetak prijatelja došlo da se proveseli na svadbenoj večeri. Veselje je trajalo do pred zoru, a potom je njih desetak prespavalo na spratu. U jednoj od soba u potkrovlju smestili su se Patrik i Lara iz Varvari pokraj Poreča.

Oboje su bili zaposleni u porečkom pogonu tvrtke Mlinar, gde ih poznaju kao vrijedne i uzorne radnike. U nedelju ujutru, nešto posle devet sati, Patrika i Laru su čekali na doručku, međutim, kako se nisu pojavljivali, odlučili su da im pokucaju na vrata misleći da još spavaju.

Na kucanje nisu odgovarali pa su prijatelji ušli u sobu. Na krevetu su ugledali beživotna tela mladog para. Pozvali su Hitnu pomoć i policiju, no mladiću i devojci nije bilo spasa.

Istražitelji ispituju svedoke i čekaju toksikološke nalaze koji bi trebalo da pokažu da li je možda bilo i zloupotrebe droga.

Uviđaj je trajao od podneva do večernjih sati, a vodio ga Edi Putigna koji je naložio obdukciju u pulskoj Opštoj bolnici.

"Sumnja se na krivično deloo. O kojem je tačno delu reč, utvrdićemo kad se obavi obdukcija i prikupe ostali dokazi", rekao je juče Putigna.

Suzana Sokač iz istarske policije kaže da se istraga nastavlja.

"Na telima preminulih nisu nađeni nikakvi vidljivi tragovi nasilja. Uzroci njihove smrti nisu poznati. Potrebno je sprovesti dalja veštačenja na uzetim biološkim uzorcima", rekla je Sokač.

Etno kompleks Milena i dalje je opasan policijskim trakama. Uz stručnjake za krvne delikte i forenzičara nastavljen je uviđaj.

"Moja ćerka je mrtva. Pustite me da je vidim pre nego što je odvezete. Saznao sam da je mrtva od njenih prijateljica. Nije mi jasno da nemam deteta i da me o tome nitko nije obavestio", kazao je vidno šokirani Milorad Nikolić, otac nesrećne Lare, ogorčen što ga policija nije obavestila o ćerkinoj smrti.

Patrikova majka Mirjana je u šoku i pod sedativima. Stalno je su suzama, kažu njene prijateljice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja