NEMCA PREMLATILI K'O MAČKU Kristof: U Hrvatsku nikad više na letovanje!
Foto: Printscreen Heute.at/ Privatna Arhiva

PRESEO MU ODMOR

NEMCA PREMLATILI K'O MAČKU Kristof: U Hrvatsku nikad više na letovanje!

Hrvatska -
Platio sam račun, ali mi je konobar neosnovano tražio još novca. Kada sam ustao da krenem napao me je sa leđa i oborio na zemlju i i oteo moj ajfon, kaže Kristof D. (26)

PAG/NOJKIRHEN - Za Kristofa D.(26), Nemca iz Nojkirhena letovanje u Hrvatskoj pretvorilo se u noćnu moru. Pretposlednjeg dana na ostrvu Pagu gde je odmarao njega je krvnički pretukao i opljačkao konobar jednog lokalnog bara.

"Platio sam račun, ali mi je konobar koji je pri tom bio pijan, neosnovano tražio još novca. Kada sam ustao da krenem napao me je sa leđa i oborio na zemlju i počeo da udara i šutira, a onda i oteo moj ajfon" kaže Kristof.

Jedan od svedoka napada ga je odveo u bolnicu gde je ubrzo stigla policija i tražila njegov pasoš zbog identifikacije. Posle sedam sati telefon mu je vraćen ali ne i pasoš. Sutradan su žrtva i vlasnik bara morali da se pojave u sudu jer je policija podnela prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

"Uzeo sam advokata i posle pet sati koliko je trajo proces ja sam proglašen krivim. Dosuđena mi je da platim kaznu od 100 evra ili mi neće biti vraćen pasoš", kaže Nemac.Kristof još uvek ne može da veruje šta mu se dogodilo iako je prošlo više od nedelju dana od ovog incidenta.

"Premlatili su me kao mačku, propala su mi dva dana od odmora i još uvek sam na bolovanju zbog povreda. Platio sam kaznu, a advokatu još 700 evra. Nikada više u Hrvatsku!", poručuje ovaj mladi Nemac.

(Heute)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track