Prikaži najnovije vesti
dačić, skup, policija tanjug
Zajedno u borbi protiv kriminala

Šefovi policija regiona u Beogradu

Društvo 1

Asocijaciju šefova policija Jugoistočne Evrope čine: Albanija, Bugarska, Federacija BiH, Republika Srpska, Moldavija, Rumunija, Hrvatska, Crna Gora i Srbija

BEOGRAD - Direktor srpske policije Milorad Veljović od danas će predsedavati Asocijacijom šefova policije jugoistočne Evrope (SEPKA) i tu funkciju obavljaće godinu dana.

Veljović je na vanrednom sastanku SEPKE koji se održava u Beogradu istakao važnost te organizacije i njenu ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala i bezbednosnih pretnji.

Sastanku je prisustvovao i premijer Srbije i ministar unutrašnih poslova Ivica Dačić koji je ukazao na doprinos te organizacije u povezivanju policije u regionu naročito u borbi protiv kriminala.

"Doprinos SEPKE na unapređenju delotvornosti i efikasnosti rada policije u regionu, aktivnosti na prepoznavanju važnosti prevencije I delotvornijeg vođenja istraga značajno su doprineli unapređenju bezbednosti građana naših zemalja", rekao je Dačić.

Asocijaciju šefova policija Jugoistočne Evrope čine: Albanija, Bugarska, Federacija BiH, Republika Srpska, Moldavija, Rumunija, Hrvatska, Crna Gora i Srbija.

SEPKA okuplja šefove policija zemalja Jugoistočne Evrope, koji zajednički rade na sagledavanju problema sa kojima se zemlje članice susreću kao i na trasiranju puteva za kvalitetnu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala i korupcije i drugih krivičnih dela.

Veljović je 29. novembra najavio da će srpska policija narednih dana preuzeti presedavanje SEPKA, istakavši da bez prave i profesionalne saradnje policija u regionu i šire nema ni prave borbe protiv organizovanog kriminala.

Veljović je, posle sastanka sa zamenikom direktora austrijske policije i direktorom Savezne kriminalističke službe Francom Langom, rekao da policije dve države imaju izuzetno dobru saradnju, koja će u narednom periodu biti dodatno unapređena.

Lang je zahvalio Veljoviću na izuzetnoj, svakodnevno kvalitetnoj saradnji koja će u narednom periodu biti dodatno poboljšana, saopštilo je tada mInistarstvo unutrašnjih poslova sRbije.

Lang očekuje da će godina u kojoj će srpska policija presedavati SEPKA-a biti najuspešnija za tu organizaciju, jer je "presedavanje preuzeo jedan od najiskusnijih i najmoćnijih direktora policije u ovom regionu".

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir