SKANDAL: Nadbiskup Stanislav Hočevar kupio otetu kuću!

Društvo

Autor:

Beogradski nadbiskup i njegov saradnik uselili su se u moju porodičnu kuću u Budmanijevoj ulici 37, koju su mi oteli zelenaši, tvrdi Gordana Trifunović

Stanislav Hočevar,

BEOGRAD - Otimačina!
- Zelenaši su mi oteli kuću, a u septembru prošle godine prodali su je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru. I pored svih mojih upozorenja da je kuća moja i da sudski spor oko nje još traje, Hočevar nije želeo da me sluša, već me je s nekoliko ćelavih telohranitelja izbacio na ulicu.

Ovo je za Kurir ispričala Gordana Trifunović (53), čije su muke s porodičnom kućom, koju je nasledila od pokojnog muža, počele pre tri godine. Gordana je 2009. godine sa agencijom „Kruna trejd“ potpisala ugovor i od njih pozajmila 50.000 evra. Svoju kuću u Budmanijevoj ulici broj 37, koja, kako kaže, vredi 350.000 evra, stavila je pod hipoteku.

- Tri pune godine borim se sa zelenašima koji su mi oteli kuću. U ugovoru koji sam potpisala s agencijom pisalo je da će mi mesečna kamata biti dva odsto, a kad sam otišla da im platim prvu ratu, videla sam da je kamata četiri odsto. Tako su moje muke krenule. 

A onda su počeli da mi lome ruke, tuku me, udaraju šipkama po glavi... Ne možete ni da zamislite kakve su to traume! Sve sam to istrpela, a kad sam pomislila da će se sve srediti, moja kuća se pro­daje Hočevaru, odnosno Ro­bertu Zajcu, prvom čoveku beogradskog nadbiskupa i zastupniku pokreta fokolara Marijino delo - kaže ona i dodaje da je Prvi osnovni sud naložio da izađu iz njene kuće, ali da to nisu učinili.

- Bez srama idu protiv zakona - ogorčena je Gordana.

Pozvali smo Beogradsku nadbiskupiju, ali nadbiskup Stanislav Hočevar nije želeo da komentariše ovaj slučaj. Pokušali smo da nešto saznamo od Roberta Zajca, ali on nam je samo potvrdio da su kupili tu kuću.

- Da, kupili smo tu kuću, a za sve ostale informacije pozovite našeg advokata - kaže Zajc.Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa agencijom „Kruna trejd“, ali do zaključenja ovog broja niko nije odgovarao na naše pozive.

Gordana Trifunović zoom Gordana Trifunović
Gordanina kuća koju je preuzeo pokret fokolara zoom Gordanina kuća koju je preuzeo pokret fokolara


Šta je pokret fokolara

Pokret fokolara ili Marijino delo osnovan je 1943. godine u Italiji. Ovaj pokret je katolički i deluje u 182 zemlje i njegovi članovi veruju da je Božji plan da se celokupno čovečanstvo ujedini. U Srbiji deluje u okviru Katoličke crkve i na njihovom zvaničnom sajtu se navodi kao jedan od pokreta.

Advokat Nikolić: Ne znam ko su bivši vlasnici!

Advokat pokreta fokolara, odnosno novih vlasnika kuće Miroslav Nikolić prvo je rekao da je spreman da odgovori na sva pitanja, a posle:
Novinar: Ko je kupio tu kuću?
Advokat: Pokret fokolara je kupio tu kuću.
Novinar: Od koga?
Advokat: Ne znam od koga je kuća kupljena.
Novinar: Kako je moguće da ne znate od koga je kupljena?
Advokat: Vi ste bezobrazni, neću više s vama da pričam.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (75)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • zarko69

  zarko69

  Nije mi jasno zasto je uzela pare od zelenasa a ne od banke? Te pare bi joj svaka banka dala za vrednost kuce.

  71 Odgovori 
 • bachi

  bachi

  Koliko sam ja shvatio kuca nije oteta nego je gospodja koja se sada pravi naivna pozajmila pare od zelenasa i svesno stavila kucu pod hipoteku i prihvatila visinu kamate!Tacno je da je zelenastvo krivicno delo ali bi po meni trebalo da odgovaraju i oni koji pozajmljuju od njih jer to rade svesno i time podsticu razvijanje te kriminalne radnje!

  62 Odgovori 
 • lenoir

  lenoir

  ....i mom bratu je jedan "poznati" zelenas iz Novog Sada oteo kucu na isti nacin i naravno uspeo da je vec dva puta preproda bez potrebnih papira...kuca je pod sudskim postupkom,brat ostao na ulici...prevarene zene ,kad su shvatile sta su ucinile "pobegle su bez obzira na sve,prva prevarena je uspela da prevari ovu drugu i da nesto jos izvuce od sv ... više og novca,brat se na nagovor advokata ponovo uselio,a ja cekam i pratim ovog lopova i negove "sigurnosne" gorile....ali obecavam da da mu nece biti lako...on ne zna ko sam,pratim ga i cekam samo momenat da mu ocitam opelo....kad vec zakon i drzava ne kaznjava lopove i prevarante,resio sam da ja budem njegov sudija...

  53 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Dragoilo

  Dragoilo

  Ti si rešio da budeš njegov sudija. A šta je mrmot rešio?

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!