Srbija dočekuje Vels

(KURIR TV) ALEKSANDAR MITROVIĆ: Lakše je odozgo gledati rivale

Fudbal -

Odavno reprezentativci Srbije nisu imali tako dobar pogled na tabelu kao sada pred utakmicu sa Velsom 11. juna na stadionu Rajko Mitić.

Pojedini igrači se još sećaju euforije među navijačima pred njihov plasman na SP u Južnoj Africi 2010, a mlađi članovi "orlova", poput Aleksandra Mitrovića, po prvi put imaju razloga da veruju u svoj odlazak na veliko takmičenje.

- Sada smo na vrhu i lepše i lakše je ovako, kada smo prvi. Lakše je odozgo gledati rivale. A, imaš i pravo na kiks. Ranije smo imali moranje i bilo je veoma teško da se igra - rekao je Mitrović dodavši u nastavku ocenu odigrane sezone u dresu Njukasla:

- Nisam igrao utakmica koliko sam želeo za klub, ali sam davao golove. Nadam se da ću nastaviti sa dobrom formom i golovima u reprezentaciji.

Uroš Spajić se istakao partijama u dresu Anderlehta, a posebno su bile dobre one u Ligi Evrope u dvomeču sa Mančester junajtedom, kada je pokazao da ume sa "ostrvljanima".

- Mnogo je važno da budemo koncentrisani na svoju igru i probamo da pobedimo. Bejl je njihov najbolji igrač, ali fudbal je kolektivna igra i ne bih izdvajao pojedinca. Vels ima mnogo kvalitetnih igrača.

Jedno od pitanja na konferenciji za štampu tražilo je od Aleksandra Kataija komentar stanja u svom bivšem klubu Crvenoj zvezdi i ocenu sezone u dresu Alavesa. Umesto konkretnog odgovora Katai je objasnio šta su mu trenutni prioriteti.

- Ne bih želeo da pri~am o sadašnjem i bivšem klubu. Ovo je reprezentacija, koncentrišemo se na Vels i ne bih trošio reči na bilo šta drugo. Nisam prezadovoljan sezonom, nisam igrao puno utakmica. Ali, spreman sam da pomognem reprezentaciji - rekao je Katai.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta smo naučili iz Nikolićevog odlaska?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track