ZMAJEVI SE POPELI NA DRUGO MESTO NA TABELI SUPERLIGE: Voždovac savladao Rad na krovu
Foto: Profimedia

SUPERLIGA SRBIJE

ZMAJEVI SE POPELI NA DRUGO MESTO NA TABELI SUPERLIGE: Voždovac savladao Rad na krovu

Fudbal -

Fudbaleri Voždovca pobedili su na svom terenu u beogradskom derbiju Rad sa 3:0, u utakmici 14. kola Super lige Srbije i popeli se na drugo mesto na tabeli.

U današnjim utakmicama 14. kola pobedile su domaće ekipe, osim u Subotici, gde je duel Spartaka i Čukaričkog završen 0:0.

Sva tri gola za Voždovac postigao je Dejan Georgijević. Prvi pogodak postigao je u 37. minutu, vodjstvo je udvostručio u 86, a tri minuta kasnije postavio je konačan rezultat iz jedanaesterca.

Voždovac je nastavio niz od četiri utakmice bez poraza i drugi je na tabeli sa 28 bodova, tri manje od vodeće Crvene zvezde, koja ima i dve utakmice manje.

Rad je pretrpeo 10. poraz u prvenstvu, pretposlednji je na tabeli sa osam bodova i ima bod više od poslednjeg Borca.

Napredak je kao domaćin pobedio Zemun sa 2:1. Beogradski tim poveo je u 17. minutu preko Miroslava Lečića, a izjednačio je Džesi Sekidika u 59. minutu. Pobedu ekipi iz Kruševca doneo je Uroš Djerić u 88. minutu.

Napredak je osmi na tabeli sa 20 bodova, a Zemun, koji je u poslednje četiri utakmice bez pobede, zauzima 12. mesto sa 14 bodova.

Javor je u Ivanjici pobedio Radnik sa 1:0 golom Vuka Mitoševića u 79. minutu.

Javor je u tri poslednje utakmice bez poraza i zauzima 13. mesto na tabeli sa 11 bodova, a Radnik, koji je pretrpeo treći uzastopni poraz, zauzima 11. mesto sa 15 bodova.

Ranije danas Mačva je u Šapcu pobedila Borac golom Filipa Arsenijevića u 25. minutu.

U nedelju se igraju poslednje dve utakmice 14. kola, Partizan od 15 časova u Beogradu igra protiv Bačke, a Crvena zvezda će od 19 časova biti domaćin lučanskoj Mladosti.

kurir.rs / Beta

foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track