ALBANSKI TIFOZI PRETE: Oteraćemo Vučića i Srbe sa stadiona u Elbasanu!
Foto: Fonet

Navijači uputili otvoreno pismo Ediju Rami

ALBANSKI TIFOZI PRETE: Oteraćemo Vučića i Srbe sa stadiona u Elbasanu!

Fudbal -
Srpski premijer bi prema ranijim najavama trebalo u društvu albanskog kolege Edija Rame da gleda meč, ali je juče izjavio da još nije doneo odluku da li će doputovati u Elbasan

TIRANA - Navijači Albanije zatražili su od premijera ove zemlje Edija Rame i Fudbalskog saveza Albanije da zabrani prisustvo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću meču dve selekcije, koji je na programu 8. oktobra u Elbasanu.Srpski premijer bi prema ranijim najavama trebalo u društvu albanskog kolege Edija Rame da gleda meč, ali je juče izjavio da još nije doneo odluku da li će doputovati u Elbasan, pošto je Rama u međuvremenu u goste pozvao kosovskog vicepremijera Hašima Tačija i druge. Za ovaj meč vlada veliko interesovanje, a albanska vlada je najavila neviđene mere bezbednosti.Navijači Albanije su se u otvorenom pismu obratili Rami i FS Albanije. Svi albanski mediji su objavili pismo tamošnjih tifoza.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

"Ne postoji Albanac na ovom svetu koji nije zainteresovan za ovaj meč. Mi smo pripreme za ovaj meč počeli pre nekoliko meseci, a znamo koliki značaj nosi ovaj meč. Skandal je što ne možemo da nosimo odeću u crveno-crnim bojama, što se ne dešava nigde. Besmisleno je da FS Albanije prihvati sve zahteve Srbije koji se odnose na zabranu isticanja simbola i prisustva nekih ljudi utakmici. Jedna od najplemenijitih osobina Albanaca je gostoprimstvo. Ali ne možemo da prihvatimo da pozivate srpske studente i premijera Srbije Aleksandra Vučića na stadion. Ne želimo da se mešamo u to koga pozivate u svoju rezidenciju, ali ne na stadion. I to ne čoveka koji je ostao ravnodušan na ono što se dešavalo u Beogradu i pokliče: Ubij Albanca", navela je ova navijačka grupa i zatražila da nijedan srpski navijač ne uđe na stadion.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Albanski navijači žale zato što terorista Ismail Morina, koji je pustio dron na utakmici Srbija - Albanija u Beogradu, ne može da prisustvuje meču u Elbasanu.

"Morina nije tražen od bilo kog državnog organa i protiv njega nije podneta nikakva krivična prijava. Čak ga i CAS nije označio kao krivca za prekinuti meč u Beogradu. Ne razumemo zabranu ulaska na stadion, naših članova i simbola Albanije. Na ovaj način provociraju se naša osećanja i osećanja igrača. Tražimo da povučete ovu odluku, jer u suprotnom bilo kakve neželjene reakcije biće posledica vaših postupaka i vaša odgovornost", zaključuju navijači u pismu albanskom premijeru Rami i FS Albanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track