BLOG UŽIVO, VIDEO: Srpski Fener samleo PAO
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Srpski Fener samleo PAO

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:15 - Senegal u četvrtfinalu KAN, Tunis bolji od AlžiraFudbaleri Senegala plasirali su se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto su danas u drugom kolu Grupe B došli do druge pobede.Senegal je večeras sa 2:0 pobedio Zimbabve u drugom kolu Grupe B, dok je Tunis sa 2:1 u prvom meču bio bolji od Alžira.Senegal je do prednosti došao pogotkom Sadija Manea u devetom minutu, da bi već u 14. Anri Saive postavio konačan rezultat.U prvoj utakmici drugog kola Grupe B Tunis je ostvario prvi trijumf na Kupu afričkih nacija, dok je Alžir pretpeo prvi poraz.Tunis je poveo autogolom Aisa Mandija u 50. minutu, da bi 16 minuta kasnije iz jedanaesterca na 2:0 povisio Naim Sliti.Alžir je u 91. minutu preko Sofijana Hanija samo uspeo da ublaži poraz.Senegal je prvi u Grupi B sa šest bodova, Tunis je drugi sa tri, dok Alžir i Zimbabve imaju po jedan i dele treću poziciju.

23:09 - Pobede Armanija i BarseloneKošarkaši Armanija pobedili su večeras Galatasaraj na svom parketu sa 92:87 (23:21, 26:18, 22:21, 21:27), dok je Barselona sa 89:78 (16:15, 17:19, 30:19, 26:25) u 18. kolu Evrolige.Armani je večerašnjim trijumfom prekinuo seriju od deset uzastopnih poraza i tako došao tek do pete pobede u Evroligi, kojom su se izjednačili s Galatasarajem na deobi 13. mesta.Krunoslav Simon predvodio je Armani sa 19 poena, 13 je dodao Miroslav Raduljica, uz četiri skoka, dok je Mantas Kalnietis postigao 12, a Milan Mačvan je ubacio osam, uz šest uhvaćenih lopti.; U ekipi Galatasaraja istakli su se Bruno Fitipaldo i Sinan Guler sa po 17 poena, dok je Ostin Dej postigao 14. Srpski košarkaš Vladimir Micov postigao je sedam poena, uz tri skoka i dve asistencije.Barselona je lakše od očekivanog na svom parketu pobedila Efes, a meč je prelomila u trećoj četvrtini, koju je dobila sa 11 poena razlike.Katalonce je do prve pobede posle dva vezana poraza predvodio Peteri Koponen sa 20 poena, dva manje postigao je debitant Vitor Faverani, dok je Viktor Klaver ubacio 15.U ekipi Efesa najefikasniji bio je Brendon Pol sa 25 poena, dok je Toma Ertel postigao 18.Barselona i Efes imaju po osam pobeda i 10 poraza, ali je Barselona na devetom mestu zbog boljeg medjusobnog odnosa, dok je Efes 10.

21:58 - Zvezda u finišu srušila MakabiKošarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Tel Avivu Makabi sa 71:67 (16:17, 17:17, 15:20, 23:13) u 18. kolu Evrolige i tako ostvarili 10. trijumf u ovom takmičenju.Zvezdu je do pobede predvodio Stefan Jović sa 12 poena i šest asistencija, dok je Dion Tompson postigao 10.U ekipi Makabija istakao Endrju Gaudolok sa 19 poena, 13 je postigao Kolton Ajverson, dok je Soni Vims postigao 12.Zvzedi je ovo 10. pobeda u Evroligi i sada se nalazi na deobi šestog mesta, dok je Makabi 14. sa šest trijumfa i 12 poraza.

21:38 - Kup CEV: Novi Pazar poražen posle drame u SolunuOdbojkaši Novog Pazara nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Kupa Evropske odbojkaške konfederacije, pošto su večeras u revanšu šesnaestine finala poraženi u Solunu od domaćeg PAOK-a sa 2:3 (25:18, 17:25, 25:20, 26:28, 16:18).Utakmica u PAOK arena trajala je dva sata i 11 minuta, a na tribinama je bilo oko 600 gledalaca.Novopazarci su u finišu četvrtog seta propustili dve meč lopte za trijumf od 3:1, koji bi im omogućio igranje "zlatnog seta".Ekipu PAOK-a, koja je u prvoj utakmici u Novom Pazaru pobedila sa 3:1, predvodio je Haralampos Sakoglu sa 25 poena, a pratili su ga Dante Amaral sa 16 i Andreas Andreadis sa 13 poena.Irfan Hamzagić je bio najefikasniji kod Novopazaraca sa 19 poena, tri manje upisao je Marko Radosavljević, dok su Dušan Lopar i Srećko Ristić dodali 13, odnosno 12 poena.PAOK će u osmini finala igrati protiv francuskog Tura, koji je sa dve pobede (3:0, 3:1) eliminisao Volejbal Brno iz Češke.

20:45 - Srpski Fener samleo PAOKošarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras u Istanbulu Panatinaikos sa 84:63 (27:16, 17:12, 16:17, 24:18) u 18. kolu Evrolige.Fener je do pobede predvodio Luiđi Datome sa 16 poena, dok su Jan Veseli i Ahmet Duverioglu postigli po 13. Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović postigao je sedam poena, a jedan manje ubacio je Nikola Kalinić.U ekipi Panatinaikosa istakao se Majk Džejms sa 25 poena, dok je Kris Singlton dodao 13.Fenerbahčeu je ovo 11. trijumf u Evroligi sada se nalazi na petom mestu, dok je PAO šesti sa 10 pobeda i osam poraza.

20:22 - Bundesliga spremna za uvođenje video tehnologijeNemačka fudbalska Bundesliga saopštila je danas da će od naredne sezone biti spremna da koristi video tehnologiju, koja će pomoći oko donošenja ispravnih odluka u spornim situacijama.Medjunarodni odbor fudbalskih asocijacija (IFAB), tela koje je odgovorno za fudbalska pravila, trenutno s vodećim ligama Evrope radi na uvodjenju video sudija (VARs), koji će najverovatnije biti korišćeni i na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. ; Svetska fudbalska federacija (Fifa) video sudije želi da koristi samo u četiri situacije - kada bi trebalo da se proveri da li je lopta prešla gol liniju, u spornim situacijama oko dosudjenih jedanaesteraca, odnosno da se proveri da li je fudbaler zasluženo dobio crveni karton i u slučajevima slučajne zamene identiteta.Bundesliga će naredne godine početi u avgustu, a u saopštenju se navodi da će video sudije biti smeštene na jednoj lokaciji na dan utakmica, poput video sudija u košarkaškoj NBA ligi i američkoj bejzbol ligi (MLB).Početkom sledeće godine IFAB će doneti odluku da li će video sudija biti korišćen na Mundijalu u Rusiji.Na Svetskom prvenstvu u Rusiji video sudije će najverovatnije biti stacionirane na stadionu i biće podrška svakom glavnom arbitru na utakmici.

19:59 - CSKA bez Teodosića ubedljiv protiv BambergaKošarkaši CSKA pobedili su večeras u Moskvi Bamberg sa 85:64 (21:17, 23:16, 25:15, 16:16) u prvoj utakmici 18. kola Evrolige.Trener CSKA Dimitris Itudis na utakmici s Bambergom u ekipu nije uvrstio Miloša Teodosića i Korija Higinsa, ali su Moskovljani i pored toga lako i ubedljivo pobedili šampiona Nemačke. Moskovljani su nakon nešto slabijeg početka utakmice, kada su imali zaostatak od četiri poena - 3:7, sredinom prve deonice uspostavili kontrolu i postepno počeli da uvećavaju prednost.CSKA je u drugoj četvrtini stigao do prve dovicfrene prednosti, da bi otpor rivala u potpunosti "slomili" u trećoj četvrtini koju su dobili sa 10 poena razlike.Lider Evrolige je u laganom ritmu u poslednjoj deonici sačuvao stečenu prednost i tako na kraju došao do 14. trijumfa iz 18 utakmica, dok je Bamberg pretpeo 11. poraz.CSKA je do pobede predvodio Nando De Kolo sa 26 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je Kajl Hajns postigao 13.U ekipi Bamberga istakao se Danijel Tajs sa 16 poena i pet skokova, dok je Nikolo Meli ubacio 15 poena.

19:09 - Robinjo u reprezentaciji Brazila za utakmicu protiv KolumbijeSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite za humanitarnu utakmicu protiv Kolumbije pozvao je danas igrače iz nacionalnog šampionata, a na spisku se nalazi i nekadašnji fudbaler Real Madrida Robinjo. Nekadašnji fudbaler kraljevskog kluba, Mančester sitija i Milana, Robinjo, od 2015. godine i Kopa Amerika nije nastupao za reprezentaciju Brazila.Brazil i Kolumbija će sutra na stadionu "Žoao Avelanž" u Rio de Žaneiru odigrati humanitarnu utakmicu koja za cilj ima da prikupi finansijska sredstva za porodice žrtava avionske nesreće u kojoj je poginulo 19 fudbalera brazilskog kluba Šapekoense. Navijači Šapekeonse očekivali su da će selektor Tite za utakmicu protiv Kolumbije uputiti počasni poziv za reprezentaciju golmanu Nivaldu i igraču sredine terena Nenemu, koji su posle avionske nesreće okončali fudbalsku karijeru. Umesto toga, Tite je pozvao kondicionog trenera Paola Paiksaa, oca Andersona, koji je bio kondicioni trener Šapekoensea, ali je poginuo u avionskoj nesreći. "Svi igrači koji se nalaze na spisku za utakmicu protiv Kolumbije imaju budućnost u reprezentaciji. To je bio jedan od kriterijuma za poziv", rekao je Tite.Za utakmicu izmedju Brazila i Kolumbije do sada je prodato oko 5.000 ulaznica. Na spisku selektora Titea nalaze se: Golmani: Aleks Muralja (Flamengo), Danilo Fernandes (Internasional) i Veverton (Atletiko Paranaense).Odbrana: Fagner (Korintijans), Markos Roha (Atletiko Mineiro), Fabio Santos (Atletiko Mineiro), Žorže (Flamengo), Rodrigo Kajo (Sao Paulo), Pedro Žeromel (Gremio), Vitor Ugo (Palmeiras) i Luan (Vasko da Gama). Sredina terena: Kamilo (Botafogo), Dijego (Flamengo), Enrike (Kruzeiro), Rodriginjo (Korintijans), Valas (Gremio), Vilijan Arao (Flamengo), Lukas Lima (Santos) i Gustavo Skarpa (Fluminense). ; Napadači: Dudu (Palmeiras), Dijego Souza (Sport Resife), Luan (Gremio) i Robinjo (Atletiko Mineiro).

18:26 - Protivnici OI u Budimpešti ponovo traže referendumProtivnici održavanja Olimpijskih igara 2024. godine u Budimpešti počeli su danas da prikupljaju 138.000 potpisa potrebnih za održavanje gradskog referenduma.Oni navode da su Olimpijske igre preskupe, da je Vlada Madjarske potcenila eventualne troškove i da je pametnije novac potrošiti na obrazovanje i zdravstvo.Nekoliko ranijih pokušaja da se održi referendum na nacionalnom i gradskom nivou nisu uspeli.Organizatori imaju rok od 30 dana da prikupe potreban broj potpisa. Nekoliko opozicionih partija podržalo je referendum i pozvalo svoje pristalice da potpišu peticiju. Pored Budimpešte, kandidati za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine su i Los Andjeles i Pariz. Medjunarodni olimpijski komitet će odluku o domaćinu doneti u septembru.

18:00 - Hicfeld: Neće biti lako zameniti Riberija i RobenaBivši trener fudbalera Bajerna iz Minhena Otmar Hicfeld rekao je danas da će šampionu Bundeslige biti teško da nadje zamene za Arjena Robena i Franka Riberija.Roben i Riberi su produžili ugovore s Bajernom do juna 2018. godine, ali se nemački klub već polako priprema za "život posle njih"."Bajern se već priprema za budućnost, ali Robena i Riberija nije lako zameniti. Oni nisu samo vrhunski igrači, oni su na nekom drugom nivou", rekao je Hicfeld.U Bajernu očekuju da će njihovo mesto zauzeti Daglas Kosta i Kingsli Koman."Oni su dovedeni da rastu u Bajernu, ali ne možete očekivati da će biti na istom nivou kao Roben i Riberi odmah. Talenat nije dovoljan da bi neko postao igrač svetske klase", rekao je Hicfeld.

17:37 - Počela prodaja ulaznica za prvo kolo Dejvis kupa u NišuProdaja ulaznica za meč prvog kola Dejvis kupa izmedju teniskih reprezentacija Srbije i Rusije počela je danas u Nišu, saopštio je gradski većnik zadužen za sport Branislav Kačar. ; Ulaznice su mogu nabaviti od danas u podne u radnjama Vin Vina (WinWin) i "Emmi", kao i preko veb stranice www.ddtickets.rs.Cena ulaznica za prvi i treći dan takmičenja, kada su na programu mečevi u pojedinačnoj konkurenciji, koštaju po 700 dinara, dok za drugi dan, kada je na programu meč u dublu ulaznica je 400 dinara.Paket ulaznica za sva tri dana takmičenja košta 1.650 dinara. Kačar je rekao da će od ;0. januara početi i prodaja karata na biletarnici hale Čair. On ;je podsetio da je teniska reprezentacija poslednji put u Nišu igrala pre pet godina.Mečevi prvog Dejvis kupa izmedju Srbije i Rusije igraće se od 3. do 5. marta u niškoj dvorani Čair.

17:15 - Predrag Samardžiski se vratio u MeguMakedonski košarkaš Predrag Samardžiski od danas je novi igrač Mega Leksa, saopštio je taj klub.Iskusni centar se tako vratio u klub za koji je nastupao u jednom delu prošle sezone.On je karijeru počeo u Partizanu, gde je proveo četiri godine, a posle toga još četiri u FMP-u. U sezoni 2011/12. igrao je za turski Olin, a onda sezonu i po za Lijetuvos Ritas, odakle prelazi u Crvenu zvezdu.U Turskoj je igrao još za Mersin i TED Ankaru, odakle je stigao u MZT Skopje.Prošlu sezonu je počeo u Mega Leksu, gde je na sedam mečeva u Jadranskoj ligi u proseku postizao 10,6 poena uz 6,6 skokova, da bi potom prešao u redove turske ekipe Bujukčekmeče.Prvi deo sezone 2016/17. je propustio zbog oporavka posle operacije desnog kolena.

15:44 - Radoja: Igram i čekam, ako zaslužim - tu samFudbaler Selte Nemanja Radoja rekao je danas da mu je san da igra za reprezentaciju Srbije i dodao da je na njemu da zasluži poziv u nacionalni tim."Znam da sve zavisi od mene. Drago mi je kad me pomenu u Srbiji, lepe vesti se, očigledno, brzo šire. Moje je da igram i čekam, pa ako zaslužim - tu sam", rekao je Radoja za sajt Fudbalskog saveza Srbije.Nekadašnji fudbaler Vojvodine je za reprezentaciju do sada odigrao samo jedan meč."Reprezentacija je moj san, moj veliki san. Još iz klinačkih dana sanjam da igram za državni tim, za zemlju koju volim i kojoj pripadam. Naravno, fudbalski kvalitet će presuditi, konkurencija je jaka, neizmerno je poštujem, ali se ne plašim. Spreman sam da odgovorim na svaki zadatak", naveo je Radoja.Sledeću priliku za nastup u reprezentaciji Radoja bi mogao da dobije u martu u utakmici protiv Gruzije u kvalifikacijama za SP."Baš bih voleo", rekao je Radoja.Fudbaleri Selte su nedavno u gostima pobedili Real Madrid sa 2:1, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja."Nažalost, nije kraj, treba još da se dokažemo u drugoj utakmici kod kuće. Real je veliki, moćan klub i strašan tim, ekipa koja nikome ne prepušta ulogu favorita. Bili smo uspešniji u Madridu, pobedili, ali nismo još prošli u sledeću rundu. Uglavnom, nema straha, videli smo da možemo da se nosimo sa najvećima", rekao je Radoja.Selta je najbolje partije ove sezone pružila upravo protiv Reala i Barselone."Očigledno nam prija da igramo protiv najsnažnijih. Mislim da te utakmice u nama bude posebnu inspiraciju, želju za dokazivanjem i strast da budemo dostojni vrhunskog ambijenta kakav je uvek kada se na terenu, bez obzira kojem, nadju španski velikani Real i Barselona", rekao je Radoja."Lično, u meni to budi neku dodatnu energiju, želju da se dokažem pred već dokazanima. Nema straha, pogotovo kad udjemo u meč... Igra te ponese i izvuče iz svakog fudbalera maksimum", dodao je srpski fudbaler. ;

15:11 - Volf: Hamilton podržao dolazak BotasaPrvi vozač ekipe Mercedesa Luis Hamilton dao je podršku timu prilikom dovođenja Valterija Botasa kao naslednika Nika Rozberga, rekao je direktor tima Toto Volf. Rozberg se neočekivano penzionisao pet dana po osvajanju prve šampionske titule u Formuli 1, a Botas stiže iz Vilijamsa. "Luis je rekao da je Valteri odličan momak, jedan od onih s kojima se odlično slaže u F1, i misli da je dobar izbor. Mislim da će dobro sarađivati, to je nov odnos u kojem nema animoziteta", rekao je Volf. Mercedes je prošle sezone imao dosta problema zbog tenzija između Rozberga i Hamiltona, koji su čak jedan drugog izbacili sa trke u Katalunji. "Biće teških trenutaka, ali mislim da njihove ličnosti odgovaraju ekipi i da će biti lakše kontrolisati to nego ranije. Ali možda grešim", dodao je direktor Mercedesa. Botas je sa Mercedesom potpisao na godinu dana uz opciju produžetka saradnje, a Volf kaže da je razlog za to što na kraju sezone ističu ugovori mnogim vozačima, među kojima su Sebastijan Fetel i Fernando Alonso, koji se pominjao kao potencijalna zamena za Rozberga. "Ne bismo izabrali Valterija da ne verujemo da je dovoljno dobar za tim. Tržište je vrlo dinamično u ovom trenutku, sledeće godine će biti dosta opcija, neki mladi vozači, Sebastijan, Fernando, Alonso, mnogi drugi. Ali verujemo da on poseduje kvalitet da ostane dugo godina u timu, videćemo kako sezona bude tekla", zaključio je Volf.14:50 - Čeferin: EP 2020. će biti veliki izazov za navijačePredsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin rekao je da će Evropsko prvenstvo 2020. godine biti veliki izazov za navijače, ali je naveo da je siguran da će sve biti u redu. Evropsko prvenstvo 2020. godine odigraće se u 13 gradova širom Evrope, od Dablina na zapadu do Bakua na istoku. "Naravno da će pred navijačima biti veliki izazov, jer će morati da pređu hiljade i hiljade kilometara širom Evrope. To može biti vrlo interesantno, ali može biti veliki izazov, čak i za veliku organizaciju kao što je Uefa. Mislim da će biti sve u redu, siguran sam u to", rekao je Čeferin u Sankt Peterburgu. Domaćin polufinala i finala na EP 2020. godine biće londonski Vembli. Osim u Londonu, utakmice će se igrati u Bakuu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Dablinu, Bilbau, Briselu i Glazgovu. Uefa će nastojati da spoji grupe kako bi se smanjila razdaljina za putovanja, ali tačan sistem takmičenja će biti otkriven kasnije. Imajući u vidu da je 13 zemalja u ulozi domaćina šampionata, svaka od tih reprezentacija moraće da prođe kroz kvalifikacije. Ranije su se reprezentacije domaćini automatski kvalifikovale za EURO, čak i kada su dve zemlje organizovale prvenstvo kao u slučaju Poljske i Ukrajine 2012. Fifa je najavila proširenje Svetskog prvenstva na 48 reprezentacija, a Čeferin je danas naveo da će se Uefa boriti da Evropa dobije više mesta u odnosu na sadašnji broj od 13 ekipa.

14:30 - Nadal u trećem kolu Australijan openaŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Kipranina Markosa Bagdatisa u tri seta - 6:3, 6:1, 6:3. Meč Nadala i Bagdatisa, devetog i 36. tenisera sveta, trajao je nešto više od dva sata. Ovo je bio deseti medjusobni susret ta dva tenisera i deveta pobeda Španca. Nadal nije imao problema u današnjem meču, od početka duela on je bio taj koji je diktirao igru i ni u jednom momentu nije dozvolio Bagdatisu da ga ugrozi. Španac je u prvom setu dva puta oduzeo servis protivniku, u drugom tri puta, a u trećem jednom. Bagdatis je uspeo da spasi dve meč lopte, ali ne i treću. Nadal će u trećem kolu igrati protiv Aleksandera Zvereva iz Nemačke. U treće kolo Australijan opena plasirao se i osmi nosilac, Austrijanac Dominik Tim, koji je slavio protiv domaćeg tenisera Džordana Tompsona sa 6:2, 6:1, 6:7, 6:4. Protivnik Tima u narednoj rundi je Benoa Per iz Francuske, koji je u drugom kolu bio bolji od Italijana Fabija Fonjinija.

14:05 - Enrike: Četiri kluba mogu do tituleTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da su četiri ekipe u igri za osvajanje titule u Španiji i istakao da bi bilo glupo otpisati bilo koju od njih. Real Madrid je prvi na tabeli Primere sa 40 bodova, odnosno ima bod više od drugoplasirane Sevilje uz meč manje. Barselona je na trećem mestu sa 38 bodova, dok je Atletiko Madrid četvrti sa 34. Katalonski tim je prošlog vikenda slavio protiv Las Palmasa, dok je Real izgubio od Sevilje. "Bio je to dobar vikend za nas. Osvojili smo tri boda i uradili sve što je do nas kako bismo nastavili da vršimo pritisak na timove koji su ispred nas na tabeli... I naravno, uvek je lepo kada timovi ispred vas izgube", rekao je Enrike. "Tek smo na pola sezone. Četiri prvoplasirane ekipe su kandidati za titulu. Bilo bi glupo otpisati neku od njih", dodao je Enrike. Barselona večeras igra protiv Real Sosijedada meč u Kupu kralja, a u nedelju je očekuje duel protiv Eibara u Primeri.13:40 - Kraj Đokovićeve dominacije: Perković najbolja na BalkanuHrvatska atletičarka Sandra Perković izabrana je za najbolju sportistkinju Balkana za 2016. godinu u tradicionalnoj anketi Bugarske novinske agencije (BTA). Perković, osvajacica zlatne medalje u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Riju, dobila je 82 od mogućih 100 poena, prema glasovima 10 agencija sa Balkana, gde je Srbiju kao i svih prethodnih godina predstavljao Tanjug. Na ovaj način prekinuta je petogodišnja dominacija Novaka Đokovića, koji je osvojio treće mesto sa 36 poena, iza drugoplasirane grčke atleticarke Ekaterini Stefanidi. U Top 10 je još troje srpskih asova - šesti Milos Teodosić, sedmi Filip Filipović i Ivana Španović na 10. mestu.13:30 - Mertezaker još godinu dana u ArsenaluFudbaler Arsenala Per Mertezaker produžio je ugovor s londonskim klubom na još godinu dana, rekao je danas trener Arsen Venger. Mertezaker od početka sezone nije odigrao niti jedan minut jer se povredio tokom priprema. "Počeo je da trenira, ali ne sa ekipom", naveo je Venger. Nemcu je dosadašnji ugovor isticao na kraju ove sezone. Mertezaker je u Arsenal došao 2011. godine iz Verdera, a sa ekipom iz Londona je do sada osvojio dva trofeja u FA kupu.

13:10 - Serena Vilijams u 3. kolu Australijan openaAmerička teniserka Serena Vilijams plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila 61. teniserku sveta, Čehinju Luciju Šafarovu, posle dva seta, 6:3, 6:4. Šestostruka pobednica Australijan opena pobedila je za sat i 25 minuta i napravila je po jedan brejk u svakom setu. Druga teniserka sveta će u trećem kolu igrati protiv sunarodnice Nikol Gibs, 104. na WTA listi. Francuski teniser Benoa Per plasirao se u treće kolo pošto je pobedio Italijana Fabija Fonjinija posle pet setova, 7:6, 4:6, 6:3, 3:6, 6:3. Per će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela osmog nosioca Austrijanca Dominika Tima i domaćeg tenisera Džordana Tompsona.

12:40 - Zidan: Imamo problemTrener Real Madrida Zinedin Zidan ističe da postoji problem u njegovom timu nakon drugog poraza u nizu u roku od pet dana. Real je posle serije od 40 utakmica bez poraza u poslednjih nekoliko dana izgubio po meč u prvenstvu i Kupu. Prvo je Sevilja pobedila Real 2:1, a onda i Selta istim rezultatom. "Igrali smo jaku u takmicu u lošem trenutku. Nema šta da krijem, dve utakmice za redom, nešto se dešava. Moramo analizirati situaciju, videti kako da brzo promenimo stvari", rekao je Zidan. Francuski stručnjak je izveo kombinovan sastav u Kupu, ali su tu bili ključni igrači Serhio Ramos, Rafael Varan, Luka Modrić, Kristijano Ronaldo... "Igrali smo protiv odličnog rivala koji nam je pravio dosta problema, nismo znali kako da kontrolišemo igru, nije bilo intenziteta od starta. Moramo igrati drugačije, dobro je da igramo u subotu. Ekipu nerviraju porazi, to je fudbal, sada moramo pokazati energiju", dodao je Zidan.

12:20 - Jankovićeva i Troicki igraju u petak na Australijan openuSrpski teniseri Jelena Janković i Viktor Troicki i igraju u petak mečeve trećeg kola na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu. Prva će na teren Jelena Janković koja igra protiv osmog nosioca Ruskinje Svetlane Kuznjecove. Taj meč je prvi na programu Hajsens arene gde takmičenje počinje u 1.30 po srednjoevropskom vremenu. Janković je do sada 14 puta igrala protiv 10. teniserke sveta Kuznjecove i ostvarila osam pobeda. Poslednja dva duela dobila je Janković, a poslednji put igrale su 2015. godine na turniru u Guangdžouu kada je pobedila sa 6:2, 7:5. Viktor Troicki igra protiv četvrtog nosioca Švajcarca Stena Vavrinke i pokušaće da ostvari prvu pobedu u osmom međusobnom duelu. Taj duel je treći na programu Rod Lejver arene gde takmičenje počinje u 1.00. U petak će, između ostalih, meč prvog kola igrati i prvi teniser sveta Britanac Endi Marej protiv Amerikanca Sema Kverija. Četvorostruki osvajač Australijan opena Švajcarac Rodžer Federer igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, dok će Francuz Žo Vilfred Conga igrati protiv Amerikanca Džeka Soka. Branilac titule Andželik Kerber iz Nemačke igra protiv Čehinje Kristine Pliškove, a Kanađanka Eženi Bušar protiv Koko Vandevej iz SAD.12:00 - Paje odbio 30 miliona od Kineza, želi kući u MarseljFudbaler Vest Hema Dimitri Paje, koji je van ekipe jer želi da napusti London, odbio je tri prebogate ponude iz Kine i mogućnost da postane drugi najplaćeniji igrač planete, iza Karlosa Teveza. Kako prenosi Skaj sport, Hebei Forčn i dva neimenovana kluba iz Kine ponudili su Francuzu godišnju platu od 30 miliona evra, ali su dobili odričan odgovor jer Paje planira da se vrati u Marselj i to za znatno manje novca. Paje insistira na povratku u domovinu iako mu Marselj nudi 30 odsto manja primanja nego što trenutno ima u Vest Hemu, dok bi na Dalekom Istoku zaradio tri i po puta više, ali mu je na prvom mestu porodica koja hoće ponovo da živi u Francuskoj. On je zbog toga odbio da trenira sa ekipom Slavena Bilića, zahtevajući transfer, ali je Vest Hem odbio prvu ponudu kluba sa Velodroma u iznosu od 20 miliona evra. Očekuje se da Marselj poveća ponudu i vrati Pajea posle godinu i po dana.11:33 - Lučić-Baroni pobedila Radvansku, pobeda KarlovićaHrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila treću teniserku sveta Poljakinju Agnješku Radvansku posle dva seta, 6:3, 6:2. Lučić-Baroni, 79. teniserka sveta, je tako ostvarila najbolji rezultat na Australijan openu u 19-godišnjoj karijeri. Ona je pobedila trećeg nosioca za nešto više od sat vremena. Lučić-Baroni će u trećem kolu igrati protiv pobednice duela Francuskinje Aliz Korne i Marije Sakari iz Grčke. Švajcarska teniserka Timea Bačinski plasirala se u treće kolo pošto je sa 6:1, 7:6 pobedila Danku Kovinić iz Crne Gore. Ona će igrati protiv 22. nosioca Darije Gavrilove iz Australije, koja je u tri seta pobedila Anu Konjuh iz Hrvatske, 6:2, 1:6, 6:4. Hrvatski teniser Ivo Karlović plasirao se u treće kolo pošto je pobedio domaćeg igrača Endrua Vajtingtona sa 6:4, 6:4, 6:4. On će igrati protiv Belgijanca Davida Gofana.

11:20 - Hesus prešao u Mančester sitiFudbalski klub Mančester siti završio je posao oko transfera napadača Palmeirasa Gabrijela Hesusa. Gabrijel Hesus je tokom letnjeg prelaznog roka postigao dogovor sa upravom Sitija o transferu, ali je ostao u Palmeirasu, pre nego što je posao završen u zimskom prelaznom roku. Kako je naveo Skaj, uprava Sitija završila je potrebnu dokumentaciju što znači da bi 19-godišnji napadač moga da debituje već u subotu u utakmici protiv Totenhema u Premijer ligi. Gabrijel je postigao 28 golova u 85 utakmica za Palmeiras, a za reprezentaciju Brazila postigao je pet golova u šest utakmica i osvojio zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta. "Želim da osvajam trofeje u Mančester sitiju. To je klub koji se u svakom takmičenju bori za titulu i to je za mene bio važan faktor, kao i trener Pep Gvardola, ali i ekipa", rekao je Gabrijel Hesus za klupski sajt. Gabrijel će u Sitiju nositi dres sa brojem 33.

11:00 - Junajted ostvario rekordan prihod, Barselona drugaEngleski Mančester Junajted ostvario je najveći prihod od svih fudbalski klubova na svetu i tako posle 12 godina sa vrha smenio madridski Real, pokazala su istraživanja ugledne revizorske kuće Dilojt. Klub sa Old Traforda zaradio je rekordnih 689 miliona evra prošle sezone, najviše zahvaljujući velikom rastu komercijalnih aktivnosti na 100 miliona evra. Real je posle više od decenije vladavine sada pao na treće mesto, jer je ga je prestigao i najveći rival Barselona. Na četvrtom mestu je minhenski Bajern, ispred Mančester Sitija i Pari Sen Žermena, dok Top10 redom zatvaraju Arsenal, Čelsi, Liverpul i Juventus. Ukupan prihod prvih 20 klubova po tom kriterijumu iznosi 7,4 milijarde evra, što je za 12 odsto više nego prošle godine.

10:20 - Fudbaleri Partizana otputovali u SlovenijuFudbaleri Partizana otputovali su danas na šestodnevne pripreme u Portorož, gde će odigrati dve trening utakmice. Kako se navodi na sajtu Partizana, trener Marko Nikolić planirao je da obavi devet treninga tokom šest dana boravka u Sloveniji, a predvidjeno je da crno-beli odigraju dve trening utakmice, 22. januara protiv Kopra i tri dana kasnije protiv Gorice. Trener crno-belih na pripreme u Portorož poveo je 27 igrača. Golmani: Filip Kljajić, Nemanja Stevanović, Marko Jovičić. Odbrambeni igrači: Miroslav Vulićević, Milan Radin, Bojan Ostojić, Nikola Milenković, Lazar Ćirković, Strahinja Bošnjak, Nemanja Miletić, Miroslav Bogosavac. Igrači sredine terena: Everton Luiz, Marko Jevtović, Saša Ilić, Nebojša Kosović, Uroš Damjanović, Leonardo da Silva, Nemanja Mihajlović, Alen Stevanović, Saša Marjanović, Marko Janković, Petar Djuričković. Napadači: Leandre Tavamba, Uroš Djurdjević, Djordje Jovanović, Valeri Božinov, Sava Petrov.

10:00 - Golden Stejt jači od Vestbruka, Marjanoviću dva minutaKošarkaši Golden Stejta nastavili su uspešnu seriju u NBA ligi i posle duela sa Oklahomom 121:100, a gosti nisu mogli da izbegnu poraz ni novim tripl-dablom najboljeg igrača Rasela Vestbruka. Najbolji tim lige sa skorom 36-6 došao je do devetog trijumfa u poslednjih 10 mečeva, za šta je sinoć najzaslužniji bio Kevin Durent sa 40 koševa i 12 skokova. Pratio ga je Stefon Kari sa 24 poena, Klej Tompson dodao je 14, dok Vestbruk upisao 21. tripl-dabl ove sezone sa 27 poena 15 skokova i 13 asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno Tanderima da zabeleže 19 poraz. Novi neuspeh doživeli su košarkaši Detroita, Atlanta slavila u gostima sa 118:95, a u domaćem timu Boban Marjanović je šansu dobio "na kašičicu". Iako je u nekim prethodnim duelima nagovestio dobre partije, Marjanović je u porazu od Hoksa igrao samo dva minuta i upisao po dva poena i skoka. Ostali rezultati: Filadelfija - Toronto 94:89, Šarlot - Portland 107:85, Vašington - Memfis 104:101, Boston - Njujork 106:117, Hjuston - Milvoki 111:92, Nju Orleans - Orlando 118:98 i Sakramento - Indijana 100:10609:30 - Kirjos se povukao iz dubla zbog povrede stomačog mišićaAustralijski teniser Nik Kirjos povukao se danas iz meča u dublu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu zbog povrede stomačnog mišića. Kirjos je zajedno sa Britancem Danijelom Evansom trebalo da igra protiv srpskih tenisera Dušana Lajovića i Viktora Troickog u prvom kolu dublova. Kirjos je juče u pet setova izgubio od Italijana Andreasa Sepija u singlu i tada je rekao da najverovatnije neće nastupiti u dublu zbog zabrinutosti oko povrede. On je pre nekoliko nedelja povredio koleno dok je igrao košarku i nije u najboljoj formi došao na prvi grend slem turnir u sezoni. Kirjosa su kritikovali mediji, navijači ali i brojne teniske legende posle poraza od Sepija, pošto smatraju da se nije dovoljno zalagao. On je odbacio kritike rekavši da ima bolove. On je zbog lošeg ponašanja i slabog zalaganja na turniru u Šangaju prošle godine na kratko suspendovan.

09:00 - Troicki i Lajović uspešni u dubluSrpski teniseri Viktor Troicki i Dušan Lajović plasirali su se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto su pobedili Argentince Gvida Pelju i Renca Oliva posle tri seta, 6:4, 3:6, 6:3. Srpski teniseri pobedili su za sat i 34 minuta. Troicki i Lajović je trebalo da igraju u prvom kolu protiv australijsko-britanskog para Nika Kirjosa i Danijela Evansa, ali su oni odustali zbog povrede Kirjosa. Troicki i Lajović će u drugom kolu igrati protiv 14. nosilaca, Kolumbijaca Huana Sebastijana Kabalja i Roberta Faraha.

08:40 - Raonić siguran, pobedio i MonfisKanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio 28. tenisera sveta Žila Milera iz Luksemburga posle tri seta, 6:3, 6:4, 7:6. Treći teniser sveta je tako prošao u treće kolo prvog grend slem turnira u sezoni u svih sedam godina koliko je učestvovao. On će u trećem kolu igrati protiv Francuza Žila Simona, koji je u tri seta, 6:4, 6:1, 6:1 pobedio Brazilca Roherija Dutru da Silvu. Nemački teniser Filip Kolšrajber pobedio je Amerikanca Donalda Janga sa 7:5, 6:3, 6:0. On će u trećem kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfisa, koji je posle četiri seta pobedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:3, 6:4, 1:6, 6:0. Španac David Ferer plasirao se u treće kolo pošto je pobedio Amerikanca Ernesta Eskobeda sa 2:6, 6:4, 6:4, 6:2. On će igrati protiv sunarodnika Roberta Bautiste Aguta. Čehinja Barbora Stricova plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Andreu Petković iz Nemačke u dva seta, 6:0, 7:5. Stricova će igrati protiv 21. nosioca Karoline Garsije iz Francuske, koja je sa 6:7, 6:4, 6:4 pobedila sunarodnicu Osan Dodan. Belgijanac David Gofan plasirao se u treće kolo pošto je pobedio Čeha Radeka Štepaneka sa 6:4, 6:0, 6:3. Gofan, 11. nosilac će igrati protiv pobednika duela Ive Karlovića iz Hrvatske i domaćeg tenisera Endrua Vajtingtona.

08:30 - Pobeda Zimonjića u dublu, poraz Jelene JankovićSrpski teniser Nenad Zimonjić i Nemac Miša Zverev uspešno su započeli Australijan open u konkurenciji parova, posle pobede nad nemačko-španskom kombinacijom Dastin Braun/Alber Ramos-Vinoljas sa 7:6 (7:5), 6:2. Zimonjić i Zverev u drugoj rundi imaće mnogo teži zadatak jer se sastaju sa najboljim dublom u istoriji, braćom Brajan, Bobom i Majkom. U ženskoj konkurenciji parova, Jelena Janković i Belgijanka Janina Vikmajer eliminisane su već na startu, nakon što su Martina Hingis (Švajcarska) i Koko Vandervege (SAD) slavile sa 6:3, 6:4.

08:15 - Mekinro o Kirjosu: On je sramota za tenis kada gubi namernoLegendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je da je Nik Kirjos sramota za ovaj sport kada počne namerno da gubi mečeve. Kirjos je u drugom kolu Australijan opena vodio sa 2-0 u setovima protiv Andreasa Sepija, ali se Italijan vratio i slavio je sa 10:8 u petom setu. Australijanac, koji je već suspendovan prošle godine zbog tankovanja, i na ovom meču je zbog iste stvari opomenut. "Znate moju istoriju i kakav sam bio tokom karijere. Ne smeta mi kada neko pokazuje emocije na terenu i s vremena na vreme kaže neke loše stvari. Ne osuđujem to, ali svakako mogu to bolje da shvatim nego bilo ko ko govori o tenisu", rekao je Mekinro i dodao: "Ono što ne mogu da razumem i ne mogu da prihvatim je kada Kirjos prestane da se trudi i daje 100 odsto i počne namerno da gubi. Ja bih to nazvao sramotom. Ja mislim da je on najtalentovaniji igrač sveta koji ima manje od 29 godina. Mogao bi da bude najbolji na svetu, ali je mentalno oko 200. pozicije".

08:05 - Pliškova, Konta, Kareno Busta i Dimitrov u trećem kolu Australijan opena OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track