HRVATSKI REPREZENTATIVAC APELUJE: Nemojte više vikati Za dom spremni
Foto: Reuters

Nisu su svi kao Šimunić

HRVATSKI REPREZENTATIVAC APELUJE: Nemojte više vikati Za dom spremni

Fudbal -
Ivica Olić kaže da bi fudbal trebalo da bude lišen iskazivanja verskih ili političkih stavova

Reprezentativac Hrvatske Ivica Olić rekao je da nije znao da je ustaški poklik "Za dom spremni" zabranjen, ali i izjavio da Hrvati moraju da prestanu da ga koriste.

Podsetimo, zbog tog poklika posle utakmice sa Srbijom Džo Šimunić je kažnjen i nije igrao na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Hrvatska je zbog rasističkih povika navijača na prijateljskoj utakmici s Norveškom kažnjena igranjem bez publike protiv Italije u kvalifikacijama za EURO 2016.

"S tim poklikom sam se sretao tokom svih svojih 100 nastupa za reprezentaciju, ali dok Šimunić nije zbog njega kažnjen, nisam znao da je zabranjen. Ako su takva pravila UEFA, onda apelujem da se to više ne viče na utakmicama reprezentacije, jer bi sledeća kazna mogla da bude još rigoroznija", rekao je 35-godišnji napadač Hamburga i zapitao se:

"Samo, kako to iskontrolisati?! Ne možete svima u publici zalepiti flaster na usta".

Olić je za "vatrene" odigrao 101 meč.

"Utakmica je sportska priredba koja bi trebalo da bude lišena iskazivanja verskih ili političkih stavova. Treba nam samo sportsko navijanje", dodao je Olić.

On je izrazio žaljenje što će Hrvatska igrati protiv "azura" bez pomoći navijača.

"Znam da reprezentaciju iskreno voli sigurno 95 odsto navijača koji dolaze na stadion. Ti navijači ne zaslužuju da ih stavljamo u isti koš sa huliganima", zaključio je Ivica Olić.

(vecernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track