MOUČE ODUŠEVLJEN DELIJAMA: Zvezda je veliki klub. Igraćemo u Ligi šampiona
Foto: Crvenazvezdafk.com

Argentinac stigao na jednogodišnju pozajmicu

MOUČE ODUŠEVLJEN DELIJAMA: Zvezda je veliki klub. Igraćemo u Ligi šampiona

Fudbal -

Novi fudbaler Crvene zvezde Pablo Mouče rekao je da je srećan što je došao u veliki klub i da će dati sve od sebe da opravda poverenje i pomogne ekipi da se plasira u Ligu šampiona.

"Srećan sam što sam došao u ovako veliki klub. Veoma sam zadovoljan kako su me svi primili. Ovo je ozbiljan, sređen klub, sa velikim ambicijama da igra Ligu šampiona. Želim da dam maksimum i da opravdam ukazano poverenje", rekao je Mouče na promociji.

Mouče je u Zvezdu došao na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone. Nosiće dres sa brojem 11. Moći će da igra protiv Valete u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

On je rekao da je dolazak u Zvezdu veliki korak u njegovoj karijeri.

"Zvezda je veliki klub sa evropskom istorijom. Želeo sam da se razvijam profesionalno i kao čovek. Zbog toga je ovo veoma važna epizoda u karijeri. Trudiću se da opravdam dres koji nosim", rekao je dvadesetosmogodišnji Argentinac.

On je dodao da se podjednako dobro snalazi na levom i desnom krilu, da može da igra i špica i da je samo na treneru da odluči na kojoj će poziciji igrati. "U svakom slučaju, spreman sam da odgovorim svakom izazovu", dodao je Mouče.

Prema njegovim rečima, odluku da dođe u Zvezdu doneo je izmedju ostalog i zbog navijača crveno-belih, za koje je rekao da su "ludi" poput onih u Argentini.

"Na Bombonjeri je bila fantastična atmosfera, ali sam video da su Zvezdini navijači slični Bokinim. Očekujem da bude slično kao i u Argentini. To me je mnogo privuklo, svidja mi se kada su navijači 'ludi'", rekao je Mouče.

On je rekao da će mu mnogo značiti što će biti saigrač sa sunarodnikom Luisom Ibanjesom, sa kojim je zajedno igrao u Boki Juniors.

"Smatram sebe srećnikom što ga toliko dugo poznajem. Igrali smo zajedno u Boki. Pričao mi je mnogo o instituciji Crvene zvezde. On je sjajan momak sa velikim srcem i radujem se što ću opet igrati sa njim", kazao je Mouče.

On je rekao da je veoma srećan kako su ga dočekali navijači, koji su mu u velikom broju slali poruke preko društvenih mreža.

"Želim da im se odužim tako što ću na svakoj utakmici davati maksimum i pružati im razlog za zadovoljstvo", rekao je Mouče.

On je u Evropi proveo dve sezone u turskom Kajzerisporu, ali je naveo da je Zvezda veći izazov.

"Ovo će biti daleko veći izazov jer je Zvezda najveći klub u Srbiji. Imam priliku da igram u evropskim takmičenjima", kazao je Mouče.

Kako je rekao, žao mu je što nije došao ranije, ali fizički se oseća spremnim i nada se da će se lako uklopiti.

"Fizički i fudbalski se osećam sasvim u redu. Smatram da neću imati većih problema da dostignem nivo na kom su novi saigrači. Nije sve u spremi, već i u stavu. Verujem da ću kroz naporan rad lakše prebroditi period prilagodjavanja i da ću biti spreman za izazove", rekao je Mouče.

Mouče je karijeru počeo u Estudijantesu, a potom je šest godina proveo u Boki Juniors, za koju je odigrao više od 140 utakmica. U Evropi je nastupao za Kajzerispor u kom je bio najbolji asistent turske lige.

Posle dve godine u Evropi, vratio se u Južnu Ameriku, gde je prvo igrao za brazilski Palmeiras, a prošlu polusezonu proveo je u argentinskom Lanusu.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je pet puta i postigao dva gola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track