STEFAN BEKO: Partizan i Zvezda nisu verovali u mene
Foto: Kurir Sport

Još jedan igrač koga su propustili "večiti rivali"

STEFAN BEKO: Partizan i Zvezda nisu verovali u mene

Fudbal -
Šest godina sam igrao u Partizanu i dve u Crvenoj zvezdi. U Partizanu jednostavno nisu verovali u mene, došao sam u Zvezdu, ali tamo nisam imao sreće

Fudbaleri Zemuna izborili su učešće u Prvoj ligi Srbije, a jedan od najboljih u ekipi bio je mladi Stefan Beko.

Levokrilni igrač ekipe iz Gornje Varoši veruje da će njegov tim uspeti u narednim sezonama da izbori povratak u elitni rang, a na ličnom planu žali što se nije našao na spisku selektora omladinaca Veljka Paunovića i što neće igrati na Svetskom prvenstvu u Novom Zelandu.

Ove sezone Stefan Beko je na deset utakmica postigao pet godlova i imao sedam asistencija.

- Prezadovoljan sam sezonom u Zemunu. Za mene, to je bilo veliko iskustvo. Ambicije kluba su zdrave što smo i dokazali u Srpskoj ligi Beograd. Ostavili smo drugoplasirani Teleoptik devet bodova iza nas i dva kola pre kraja prvenstva ostvarili cilj, plasman u viši rang - priča za Kurir sport Stefan Beko i dodaje:

- Prošlog leta sam došao u Zemun. Imao sam od koga da učim. Aleksandar Kirovski, Dušan Đokić, Milanko Rašković i Nikola Vujošević su fudbaleri koji iza sebe imaju veliko iskustvo kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Zanimljiv fudbalski put imao je mladi Stefan Beko.

- Šest godina sam igrao u Partizanu i dve u Crvenoj zvezdi. U Partizanu jednostavno nisu verovali u mene, sklonjen sam u jednom trenutku u stranu i ne znam zašto je tako ispalo. Cela ta generacija 95' se raspala. Dražić je završio u OFK Beogradu, Jokić u Crvenoj zvezdi, Grbović u Teleoptiku... Došao sam u Zvezdu, ali tamo nisam imao sreće. Odmah sam se povredio i morao sam dugo da pauziram. Na žalost, ni Zvezda nije mnogo verovala u svoju generaciju 95'. Maksimović, Janković, Simić, Karaklajić i ostali momci imaju kvalitet, ali na žalost nije bilo strpljenja za njih da uđu u prvi tim.

Levokrilni napadač Zemuna tvrdi da je njegov fudbalski idol Nejmar iz Barselone čiju igru obožava, a za pravilan razvoj zahvaljuje dvojici trenera:

- Ivan Kostadinović iz Partizana i Ivica Momčilović iz Crvene zvezde su učitelji koje nikada neću zaboraviti. Mnogo sam od njih naučio.

Omladinska reprezentacija Srbije otputovala je na Novi Zeland, gde je od 30. maja do 20. maja očekuje učešće na Svetskom prvenstvu.

- Odigrao sam nekoliko utakmica za reprezentaciju Srbije i drago mi je što je selektor Paunović računao na mene. Nema ljutnje što nisam otišao sa njima. Šta više, svi momci će u meni imati najvernijeg navijača kada budu igrali protiv Urugvaja, Meksika i Malija. Verujem u njih i nadam se uspehu - poručio je Beko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track