(VIDEO) VIJEIRA SPASAO ZVEZDU: Crveno-beli u 86. minutu slomili otpor Voždovca za 16. pobedu u nizu
Foto: Nebojša Mandić Kurir

Super liga Srbije

(VIDEO) VIJEIRA SPASAO ZVEZDU: Crveno-beli u 86. minutu slomili otpor Voždovca za 16. pobedu u nizu

Fudbal -
Golovima Uga Vijeire fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac rezultatom 2:0 (0:0) u 19. kolu Super lige Srbije.

Bila je ovo 16. vezana pobeda ekipe Miodraga Božovića, kojom su još više učvstili lidersku poziciju.Crveno-beli posle ovog kola imaju 53 boda, dok je Voždovac ostao na 22.

Zvezda je povela kada je Vijeira posle centaršuta Luisa Ibanjeza pogodio stativu, a lopta je posle toga nesrećno odbila od Popovića i završila u mreži.

Trijumf je potvrdio Portugalac samo nekoliko sekundi pre poslednjeg zvužduka sudije.

Crveno-beli nastavili su fantastičan niz i upisali 16. uzastopnu pobedu u Superligi, u seriji koja je počela upravo od meča na Vračaru protiv Vožovca.

Ekipa Miodraga Božovića bila je mnogo bolji rival od protivnika, a bar tri velike šanse propustio je Luka Jović, kao i Vijeira, Sikimić, Grujić...

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić - Srnić, Katai, Jović - Vijeira.

VOŽDOVAC (4-3-3): Popović - Terzić, Sinđić, Jovanović, Zlatković - Pavlović, Ivković, Adamović - Odita, Ćirković, Stojanović.

TOK UTAKMICE

1. POLUVREME

Već u 10. minutu Crvenu zvezdu je zadesio peh. Zbog povrede morao je van igre Aleksandar Katai, a u igri je Predrag Sikimić. Zanimljivo, Sikimić je stigao u Zvezdu upravo iz Voždovca, a u prvoj međusobnoj utakmici koju su crveno-beli dobili sa 3:2 bio je strelac jednog gola za Voždovčane.

Prvu opasniju akciju Crvena zvezda je izvela u 13. minutu. Jedna dubinska lopta je upućena ka brzom Srniću iza leđa odbrane gostiju, ali je golman Popović uspeo u poslednjem trenutku da interveniše.

Prvi napad Voždovac je izveo u 19. minutu, ali je Odita ispred šesnaesterca crveno-belih izgubio loptu.

Najbolju šansu u dosadašnjem delu utakmice propustio je Vijeira, koji je jedan odbitak sa ivice šesnaesterca iz mesta uputio, a lopta je prošla toliko blizu stative da su neki navijači na stadionu "Rajko Mitić" pomislili da je ušla u mrežu.

Zvezda je u 28. minutu pripretila preko Luisa Ibanjeza, koji je oprobao šut sa 30-tak metara, ali je loptu izblokirao neko od defanzivaca Voždovca.

Grujić je u 32. minutu glavom pokušao sa ivice peterca posle skraćenog kornera koji je izveo Ibanjez.

Prvi opasniji kontranapad Voždovac je izveo u 35. minutu. Zlatković je prošao po levoj strani i ubacio loptu u peterac Zvezde, ali je tamo Stojanović napravio prekršaj u napadu.

Veliku priliku propustio je Luka Jović u 36. minutu. Grujić se izborio za loptu po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, zavrnuo kao penaltiku, odakle je Luka Jović šutirao, ali traljavo, pa je lopta prošla pored stative.

Jović je pokušao i u 39. minutu. Sam se izborio za poziciju za šut, šutirao sa 20-tak metara levom nogom, a lopta odlazi iznad prečke u gol-aut.

Jović je samo minut kasnije propustio i treću priliku. Šutirao je sa 15-tak metara, doduše, lopta mu je išla iza leđa, pa je njegov šut završio iza gola Voždovca.

2. POLUVREME

Zvezda u drugom poluvremenu napada ka severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić". Početak je otežan posle bakljade koju su napravili navijači Crvene zvezde, a što je stvorilo dim.

Prvu ozbiljniju šansu u drugom poluvremenu propustio je Voždovac. Odita je glavom zahvatio loptu, ali je njegov šut sa desetak metara otišao tik iznad prečke.

Zvezda je u 54. minutu imala šansu preko Srnića, međutim njegov šut u donji desni ugao krajnjim naporom brani golman Popović. Posle kornera Zvezda je imala još jednu šansu kada je Hugo Vieira šutirao iskosa sa desne strane sa 15-tak metara.

Druga izmena u Crvenoj zvezdi izvršena je u 66. minutu. Umesto Luke Jovića koji je propustio nekoliko prilika za pogodak u igru je ušao Srđan Plavšić.

Nova prilika za domaće, pokušali su Ibanjez, Grujić i Vijeira u 72. minutu, međutim mreža Voždovca miruje.

Voždovac je prvu izmenu izvršio u 73. minutu. Umesto Stojanovića u igri je Nenad Marinković.

Treća izmena u Crvenoj zvezdi, u 81. minutu ulazi Matos umesto Srnića.

Neobična situacija na stadionu Rajko Mitić. Zbog povrede prvi sudija Majo Vujović morao je da napusti teren, a meč će do kraja voditi peti sudija Nikolić.

Druga izmena u Voždovcu, umesto Adamovića u igri je Ristović.

GOOOL!!! Crvena zvezda stiže do vođstva u 86. minutu golom Vijeira. Prethodno je Ibanjez prošao po levoj strani, centrirao po zemlji, ona je došla do Vijeire koji je sa dva metra pogodio stativu, a lopta se od pete golmana Popovića uvukla u gol.

GOOL!!! Vijeira postiže pogodak u 90+4 minutu. Kahriman je ispucao loptu, a Vijeira matirao Popovića.

Izjava trenera Miodraga Božovića posle utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track