(VIDEO) PARTIZAN PONOVO NA PLUS PET: Šaponjić ponovo koban za Jagodince
Foto: Partizan.rs

Lider lupio 18. recku

(VIDEO) PARTIZAN PONOVO NA PLUS PET: Šaponjić ponovo koban za Jagodince

Fudbal -
Golom najmlađeg prvotimca crno-beli pobedili "ćurane" u Humskoj 1:0 i zadržali prednost nad Crvenom zvezdom na superligaškoj tabeli

Fudbaleri Partizana napravili su još jedan trokorak ka tituli šampiona Srbije pošto su u utakmici 25. kola Superlige kao domaćini savladali Jagodinu 1:0 (1:0). Tako su zadržali pet bodova prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom pet kola pre kraja prvenstva.

Jedini gol postigao je Ivan Šaponjić u 28. minutu. Najmlađem prvotimcu Partizana to je treći prvenstveni pogodak, a ukupno četvrti, jer je bio strelac i u polufinalu Kupa Srbije upravo protiv Jagodine .

Da li su se ispraznili na 148. "večitom derbiju" ili su unapred upisali 18. prvenstvenu pobedu, tek izabranici Zorana Milinkovića odigrali su "mlitav" meč. Sve vreme je igra imala spori ritam, nije bilo ni šansi ni lepih akcija ni atraktivnih poteza... Partizan nije izgledao šampionski, ali nije ni morao, jer odigrao je taman koliko je trebalo da treći put za mesec i po dana savlada "ćurane".

Milinković nije mogao da računa na suspendovane Vladimira Volkova i Nikolu Drinčića, čija su upražnjena mesta očekivano zauzeli Nemanja Petrović i Saša Marković. Dakle, šef Partizanove struke nije kalkulisao. Na kraju, upisao je četvrtu prvenstvenu, a ukupno petu pobedu otkako je seo na crno-belu klupu (uz remi sa Zvezdom).

"Teška, ali zaslužena pobeda. Znali smo da je teško pobediti tri puta istog rivala za kratko vreeme, ali momci su izgarali i nijednog momenta trijumf nije dolazio u pitanje. Jagodina nam nije pretila iz igre, već samo iz prekida i vrlo smo zadovoljni pobedom", rekao je Milinković televiziji Arenasport posle utakmice.

Tim Sima Krunića, što se vidi i po poziciji na tabeli, nije onaj iz prethodnih sezona koji je bio uz rame "večitima". Doduše, Jagodina je jedina ove sezone nanela poraz Partizanu, jesenas je pobedila 1:0. Međutim, crno-beli su joj sve to naplatili sa kamatom, jer je dva puta pobedili u Kupu (3:0 i 2:0) i sada još jednom u prvenstvu.

Jagodinci su se pomirili da će prvenstvo završiti u sredini tabele. Sa 30 osvojenih bodova daleko su od mesta koja vode u Evropu, a podjednako su udaljeni i od opasne zone.

"Pobedio je kvalitetniji i tehnički bolji tim. Igrali smo napadački protiv Partizana u Kupu i videli smo kakav je bio ishod", poručio je Simo Krunić.

U sledećem, 26. kolu Partizan gostuje Vojvodini, dok Jagodina dočekuje Donji Srem.

SASTAVI

PARTIZAN: Živković Živko, Bandalovski, Petrović Nemanja, Balažic, Ilić Branko, Marković, Brašanac, Babović (od 87. Ninković), Ilić Saša, Živković Andrija (od 73. Grbić), Šaponjić (od 61. Kojić).

JAGODINA: Perić, Savković, Milinković, Filipović, Antić, Gašić, Šušnjar (od 81. Mihailović), Đekić (od 83. Martinović), Đurić (od 61. Arsenijević), Lepović, Ilić.

Foto: Partizan.rs
Foto: Partizan.rs

TOK MEČA

76. minut - Malo je gledalaca u Humskoj, ali navijači sa Juga ne prestaju da bodre svoje ljubimce, a sada su napravili i bakljadu.

73. minut - Grbić je ušao sa klupe, na koju je seo Andrija Živković.

72. minut - Dosadna utakmica u Humskoj, ništa se nije desilo za 27 minuta u drugom poluvremenu.

61. minut - Kojić je zamenio Šaponjića u Partizanu, a Arsenijević Đurića u Jagodini.

54. minut - Prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu. Tukao je Saša Ilić sa 15 metara, ali je Perić odbranio.

46. minut - utakmica je nastavljena.

Kraj prvog poluvremena, Partizan vodi 1:0 golom Šaponjića.

38. minut - Žuti karton dobio je Andrija Živković zbog prigovora.

Šaponjiću je ovo treći prvenstveni gol, a ukupno četvrti u prvom timu Partizana. Sve ih je postigao ovog proleća, a ovo mu je drugi pogodak protiv Jagodine, kojoj je mrežu zatresao i u Kupu.

28. minut - 1:0 za Partizan, strelac Ivan Šaponjić. Mladi napadač je gol postigao sa pola metra odakle je loptu samo ubacio u mrežu. Tome je prethodio korner sa leve strane, nesigurna intervencija golmana Jagodine Perića i udarac glavom Brašanca, koji je pogodio prečku od koje se lopta odbila do Šaponjića.

http://www.youtube.com/watch?v=pAKqc4tIJPU

27. minut - Zapretili su gosti. Posle prvog kornera za Jagodinu, lopta se odbila do Savkovića na 20-ak metara od gola, on je opalio kao iz topa, ali je Živković odbranio.

25. minut - Crno-beli su tražili od sudije Nenada Đokića da dosudi penal za njih, ali je užički arbitar pokazao da se igra nastavi.

23. minut - Prošla je četvrtina utakmice, a može se konstatovati da se ništa ne dešava na stadionu Partizana.

13. minut - Prvo uzbuđenje u Humskoj. Opalio je Saša Marković iz daljine, ali je golman Jagodine Perić bio siguran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track