(VIDEO) KAD JE ENFILD PAO PRVI PUT: Pogledajte kako su Zvezda i Pižon pokorili Liverpul

Sećanja

(VIDEO) KAD JE ENFILD PAO PRVI PUT: Pogledajte kako su Zvezda i Pižon pokorili Liverpul

Fudbal -
Te 1973. godine, tim sa Marakane je u oba susreta osime finala Kupa evropskih šampiona slavio sa 2:1

Na današnji dan pre 41 godinu Crvena zvezda je pobedila Liverpul na Enfildu sa 2:1, u osmini finala Kupa Evropskih šampiona. To je ujedno bio i jedini poraz ’crvenih’ na svom stadionu u prvih pola veka u evropskim takmičenjima. Tek 19 godina kasnije Liverpul je doživeo drugi poraz kod kuće u evrokupovima protiv moskovskog Spartaka.

Bio je to revanš meč osmine finala, a Zvezda je u prvoj utakmici na svom terenu pobedila istim rezultatom.

http://www.youtube.com/watch?v=QyZZmV0uBkA

Tim legendarnog trenera Bila Šenklija srušili su Lazarević i Janković. Jedini gol za domaćina postigao je Lavler. Na klupi Crvene zvezde bio je legendarni Miljan Miljanić, a osim strelaca golova na ovom meču je blistao Vladimir Petrović Pižon.

Interesanto je i to da je pred utakmicu u Engleskoj trener Crvene zvezde Miljan Miljanić ušao u svlačionicu i pitao, ko sme da se opkladi da Zvezda pobeđuje.

A sa utakmice na Enfildu, ostala je upamćena i rečenica komentatora sa ove utakmice: „Liverpul ne može ni da osvoji loptu, a kamoli da organizuje napad.“

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Ognjen Petrović, Jovanović, Bogićević, Pavlović, Dojčinovski, Baralić, Janković, Karasi, Lazarević, Aćimović, Vladimir Petrović.

http://www.youtube.com/watch?v=q7wYwXWjtqQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track