(VIDEO) RONALDO IZVEO 100. PENAL: Kristijano pogodio, Real prekinuo seriju poraza
Foto: AP

Primera

(VIDEO) RONALDO IZVEO 100. PENAL: Kristijano pogodio, Real prekinuo seriju poraza

Fudbal -
Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima Eibar sa 2:0 u 13. kolu španske Primere i tako prekinuli seriju od dva poraza u prvenstvu.

Trijumf Madriđanima doneli su Geret Bejl u 43. i Kristijano Ronaldo iz penala u 82. minutu.

Ono što je za Madriđane jednako važno pored trijumfa jeste i činjenica da se Kristijano Ronaldo upisao u strelce.Prethodno je u kaznenom prostoru Lukasa Vaskesa oborio Danijel Garsija, a Portugalac je bio siguran sa penala. To je bio jubilarni 100. jedanaesterac Portugalca u karijeri, a do sada je uspešno izveo 86. Samo u španskom prvenstvu izveo je 53 penala i promašio samo šest.

On je pretekao Kumana na drugom mestu igrača sa najviše izvedenih penala u Primeri, dok je Ugo Sančes daleko na prvom mestu sa 71.

Kristijano se po jednom osnovu izjednačio sa Sančezom – postigao je 234. gol u Primeri i sada deli treću poziciju sa legendom kluba. Ispred su samo Telmo Zara koji je postigao 252 i neprevaziđeni Leo Mesi (289).

Real je u prethodna dva kola izgubio od Barselone i Sevilje i sada se nalazi na trećem mestu, sa dva boda manje od Atletiko Madrida i šest manje od lidera Barselone.

All Goals - Eibar 0-2 Real Madrid - 29-11-2015 HD by Gol-Live

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track