(VIDEO) SRBI DOBRI U LIGI EVROPE: Čukarički pobedio u Domžalama, a Vojvodina remizirala u Budimpešti
Foto: Twitter

Prvi mečevi prvog kola kvalifikacija

(VIDEO) SRBI DOBRI U LIGI EVROPE: Čukarički pobedio u Domžalama, a Vojvodina remizirala u Budimpešti

Fudbal -
"Brđani" stekli značajnu prednost pred revanš u Beogradu - 1:0, a solidan rezultat protiv MTK zabeležili i Novosađani - 0:0

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas u gostima slovenačke Domžale sa 1:0, a Vojvodina je remizirala u Budimpešti sa domaćom ekipom MTK - 0:0, u prvim utakmicama prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Revanši se igraju za nedelju dana u Beogradu i Novom Sadu.

Pobedu Čukaričkom doneo je kapiten Igor Matić iz penala u 43. minutu.

Čukarički je mogao i do ubedljivije pobede, ali Matić u 47. minutu nije iskoristio penal, a od tada je imao i igrača više zbog isključenja Gabera Dobrovoljca. Ipak, slovenački tim je bio bolji celo drugo poluvreme.

Prvu veliku priliku, gosti iz Srbije su imali u petom minutu, kada je Horić izgubio loptu, a Andrija Pavlović dobro šutirao sa 20 metara, ali je dobro odbranio golman Domžala Nejc Vidmar. Domaćin je jedinu dobru šansu imao šest minuta kasnije, ali je Benjamen Morel loše šutirao nakon greške Rajka Brežančića, iako je bio sam ispred golmana srpske ekipe Nemanje Stevanovića.

Čukarički je do finiša poluvremena dva puta mogao do prednosti, ali je Bojan Ostojić bio neprecizan posle centaršuta Matića, dok je kapitenu gostiju Vidmar odbranio šut iz slobodnog udarca sa 25 metara.

Vođstvo klubu sa Banovog brda dva minuta pred kraj poluvremena doneo je Matić iz penala, koji je arbitar Bart Vertenten dosudio nakon što je Horić bez potrebe sa leđa odgurnuo Pavlovića, koji je bio u skoku, ali daleko od lopte. Matić je već u drugom minutu drugog poluvremena imao novu šansu za gol, ali je Vidmar odlično odbranio penal. Sudija Vertenten je tada svirao prekršaj u šesnaestercu nad Pavlovićem, koji je uzeo loptu posle velike greške odbrane protivničke ekipe i izašao sam pred gol Domžala, a Dobrovoljc ga je sapleo i zbog toga dobio direktan crveni karton.

Srpski tim je pao u igri nakon propuštene prilike, domaćin je preuzeo inicijativu i naredni period imao nekoliko ozbiljnih napada za izjednačenje, ali nije uspeo da stvori konkretnu priliku.

Najbolju šansu ekipa Domžala imala je u u 86. minutu, kada je posle dobrog prodora i asistencije sa desne strane, Luka Podlogar loše zahvatio loptu, koja je ipak došla do Lukasa Horvata, ali je dobro reagovao golman gostiju Stevanović.

Čukarički je bio potpuno nemoćan u drugom delu igre, ali je odoleo učestalim napadima Domžala, pa će imati prednost pred revanš na Banovom brdu. Utakmicu na stadionu Športni park u Domžalama pratilo je oko hiljadu gledalaca.

"Šanse su i dalje na strani Domžala. Sve će biti otvoreno u revanšu. Bez obzira na rezultat, to je jako dobra i iskusna ekipa, tačno se zna ko šta radi. Da smo imali bar ekipu od prošle godine", rekao je trener Čukaričkog Vladan Milojević i dodao:

"Apsolutno smo dominirali u prvom poluvremenu, domaćin nas nije ugrožavao. Posle toga igrač više i penal... To je psihološki jako loše delovalo na moje igrače, protivnici od tad nisu imali šta da izgube, išli na sve ili ništa, a mi se u tome nismo snašli. Apsolutno pogrešno smo igrali u drugom poluvremenu".

Milojević je istakao da je zadovoljan, iako je Čukarički igrao bez nekoliko standardnih igrača, dok mladi reprezentativci nisu imali odmor posle Evropskog prvenstva.

"Mladi reprezentativci nisu nijednu utakmicu odigrali sa nama na pripremama, nisu ni imali pauzu", rekao je Milojević i dodao da će Staniša Mandić biti spreman za revanš.

Trener Domžala Luka Elsner rekao je da je njegova ekipa igrala kukavički u prvom poluvremenu.

"Igrali smo kukavički u prvom poluvremenu, nismo se dobro snašli, samo smo čekali šta će da se dogodi. U drugom delu je bilo drugačije, promenili smo šta je trebalo i igrali smo dobro. Rizikovali smo, bili agresivni. Da je cela utakmica bila kao prvo poluvreme, ne bi ni bilo razloga da idemo u Beograd, ali posle drugog, definitivno imamo šanse", rekao je Elsner.

Kapiten Čukaričkog Igor Matić je ocenio:

"Da nam je neko ponudio ovaj rezltat, oberučke bismo ga prihvatili. Iskreno sam zadovoljan. Sigurno je da ima mnogo toga da se popravi, ali to će sve iz dana u dan biti bolje. Najvažnije je da smo pobedili", rekao je Matić i nastavio:

"Skoro 60 minuta smo igrali baš kako treba, posle toga se uvukao strah od rezultata u nas, ali ne treba to tako gledati. Prva je utakmica, ne možemo 90 minuta da dominiramo, nismo na potrebnom fizičkom nivou".

Rajko Brežančić je dodao da je njegova ekipa pokazala karakter i kako se bori za svoj klub.

"Bilo je dobro dok nismo ostali sa igračem više. Tu situaciju nismo iskoristili, povukli smo se. Imali smo nekoliko zicera, ali čestitke momcima, pokazali smo karakter i kako se igra za klub", rekao je Brežančić.

http://www.youtube.com/watch?v=frlYJzdlR-Y
http://www.youtube.com/watch?v=8N6DNOQXEik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track