SVE JE ISTO SAMO MUTE NEMA: Partizan se oprostio od Evrope, Bilbao ubedljivo do trijumfa
Foto: Euroicup

Evrokup

SVE JE ISTO SAMO MUTE NEMA: Partizan se oprostio od Evrope, Bilbao ubedljivo do trijumfa

Košarka -

Košarkaši Partizana izgubili su u Beogradu od Bilbaa sa 67:83 (18:22, 12:16, 19:15, 18:30) u utakmici osmog kola Grupe C Evrokupa.

Dan nakon smene trenera Miroslava Nikolića crno-beli su upisali i sedmi poraz u Evrokupu i izgubili sve šanse da mogu do naredne faze Evrokupa. Na drugoj strani, Bilbao je stigao do druge pobede.

U ekipi Partizana najbolji je bio Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poena, tri manje ubacio je Novica Veličković, dok je Partik Miler postigao devet.

Bilbao je do pobede vodio Lusio Redivo sa 20 poena, dok je Mikel Gladnes utakmicu završio sa 15 poena.

Partizan u narednom kolu Evrokupa igra protiv Limoža u Beogradu.

Prva četvrtina

Partizan je poveo 8:2, poenima Vilijamsa Gosa a zatim su gostiserijom 6:0 poravnali na 8:8. Nakon novog egala Todorović 10:10, preokreće i Bilbao vodi 12:11. Bilbao je zatim nastavo seriju i tir minuta pre kraja prve četvrtine poveo 17:12.

Do kraja prve četvrtine igralo se poen po poen, a Španci su taj kvartal dobili rezultatom 22:18.

Druga četvrtina

Redivo je pogodio osmi poen, a igrači Partizana ne mogu da ga čuvaju u ovim trenucima jer je pogodio sve što je unutar linije 6.75 uputio ka košu. Mumbru je u kontri izblokirao Stevanovića. U prvih pet minuta igre u drugoj deonici Partizan nema relaizaciju igre u napadu. Bilbao vodi 34:21.

Partizan nikako ne uspeva da zaostatak spusti na jednocifren. Španci imaju potpunu kontrolu igre u dvorani u kojoj je i atmosfera prilično mirna. Ipak u poslednjem minutu prvog dela tanasković je zakucao za 28:37. Poluvreme je završeno poenima Milera i Fišera sa linije slobodnih bacanja za konačnih 30:38.

Treća četvrtina Veličković je ubacio prve poene u nastavku. Prvo je pogodio dvojku uz faul, a potom i dodatno bacanje za 33:38. Partizan je očito ušao u nastavak meča rešen da jačom odbranom pokuša da preokrene. U prvih pet minuta promenio je ritam meča i posle poena Andrića prišao na 40:38.

Miler i Vilijams Gos us serijom 5:0 doneli prednost Partizanu i naterali trenera Španaca Veljka Mršića da zatraži minut odmora. Domaći tim je tada vodio posle mnogo vremena 43:40.

Bilbao je na vođstvo Partizana odgovorio serijom 8:0 pa su posle poena Glenisa poveli 48:40.

Partizan je do kraja četvrtine uspeo da smanji na minus 4 (49:53), ali je tada ostao bez pomoći Veličkovića kojem je razbijeno teme glave, pa je sav krvav otišao u svlačionicu.

Četvrta četvrtina

I u nastavku igre Partizan nije mogao da pruži snažniji otpor španskom timu. Crno-beli su pokušali preko Novice Veličkovića da smanje zaostatak, ali je nestostajalo mnogo toga da do toga i dođe. Bilbao je bio u konstantnoj prednosti koju je održavao do kraja meča.

Tok meča

Košarkaši Partizana su ostvarili samo jedan trijumf u sedam odigranih mečeva u Evrokupu i to upravo protiv večerašnjeg protivnika, na gostujućem terenu u Bilbaou.

Crno-beli će na megdan španskoj ekipi izaće bez trenera Miroslava Nikolića, koji je dan ranije smenjen sa mesta prvog trenera zbog loših rezultata Partizana u poslednje vreme.

Bilbao je u sličnoj situaciji kao i Partizan, u dosadašnjem delu takmičenja zabeležili su samo jedan trijumf, pa je i za španski tim ovo poslednja prilika da uhvate priključak u borbi za četvrto mesto na tabeli, koje vodi u dalje takmičenje.

Ipak, crno-belima neće biti lako da se plasiraju među 16 najboljih ekipa u Evrokupu, pošto im je do kraja grupne faze takmičenja ostalo da odigraju tri meča, a četvrtoplasirani Limož i Lijetuvos "beže" tri trijumfa, što bi značilo da bi Partizan trebalo da pobedi u sve tri preostale utakmice, uz povoljne rezultate drugih ekipa iz grupe.

Utakmica između Partizana i Bilbaoa na programu je od 20.45 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

Foto: Eurocup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track