ANA DABOVIĆ: Tata je srećan što ću mu biti šef!
Foto: Dado đilas

Prva dama Vojvodine

ANA DABOVIĆ: Tata je srećan što ću mu biti šef!

Košarka -
NA SPECIJALNOM ZADATKU Dabovićeva veruje da će biti dobar predsednik Vojvodine, u kojoj je trener njen otac

Ana Dabović će obući dres Los Anđeles Sparksa, a verovatno će biti jedina u WNBA ekipi iz Kalifornije koja ima i funkciju predsednice!Sjajna reprezentativka Srbije nedavno je imenovana za prvu damu ženskog košarkaškog kluba Vojvodina, u kome je trener njen otac Milan. Tako je u Voši preslikana situacija iz Bajerna, gde je Svetislav Pešić pretpostavljeni Marku.- Tata je zadovoljan, naravno, drago mu je što mogu da mu pomognem - kaže uz osmeh Ana Dabović, a na konstataciju da je prva predsednica košarkaškog kluba u Srbiji, dodaje:- Zaista ne znam da li sam prva, ali znam da sam oduvek imala želju da pomažem ženskoj košarci što više mogu. Boriću se da što više mladih košarkašica dostigne na vrhunski nivo, da dostignu Milicu i mene, uz pomoć tate Milana i rukovodstva Vojvodine. Nadamo se da ćemo uspeti u tome.

Ponosni otac... Milan Dabović
Ponosni otac... Milan Dabović

Smatra da će uspeti da okupi dobar tim koji će Vojvodinu uspeti da podigne na viši nivo.- Za pravi projekat potrebni su pravi ljudi, a ja ću se truditi da pomognem najviše što mogu i koliko mi vreme bude dozvoljavalo. Zaista želim da se posvetim tome, posebno ću to raditi kad prestanem profesionalno da igram, a evo već sad mi se ukazala šansa.Anu i Milicu Dabović očekuje još jedna velika uloga, uloga lideri u timu Srbije, koji danas počinje pripreme za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

Sestrinska podrškaMILICA: ANI NEĆE BITI LAKOMilica Dabović veruje da će njena mlađa sestra biti dobar funkcioner i da će doprineti razvoju ženske košarke.- Sad mi je još bolja (smeh), samim tim što se dodatno angažovala u ženskoj košarci. Mislim da može da bude pravi ambasador ovog sporta, znam da joj neće biti lako, ali verujem u nju - rekla je Milica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track