POTENCIJAL ZA JAČANJE EKONOMSKE SARADNJE: Predsednica Skupštine Srbije sastala se sa ambasadorom Meksika
Foto: Skupština Srbije

saopštenje

POTENCIJAL ZA JAČANJE EKONOMSKE SARADNJE: Predsednica Skupštine Srbije sastala se sa ambasadorom Meksika

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Meksika u Srbiji Karlosom Feliksom Koronom.

Na sastanku je, kako je navedeno u saopštenju, istaknuto da se ove godine obeležava 78 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Meksika, što simbolizuje dugogodišnje prijateljstvo i uspešnu saradnju između dve zemlje.

Sagovornici su, kako se ističe, izrazili zadovoljstvo dosadašnjom parlamentarnom saradnjom i želju za njenim daljim unapređenjem.

Naglašen je potencijal za jačanje ekonomske saradnje, kao i interes meksičke strane za korišćenjem tehničko-tehnoloških ekspertskih kapaciteta Srbije u oblastima poljoprivrede, zdravstva i industrije.

Predsednica parlamenta je izrazila zahvalnost za podršku koju smo dobili u procesu kandidature za Specijalizovanu međunarodnu izložbu EKSPO 2027, istakavši da je ova izložba odlična prilika za promovisanje zemlje, kao i za privlačenje turista i investitora.

Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi, uz obostrano izražavanje želje za daljim jačanjem bilateralnih odnosa i nade da će saradnja između dve zemlje nastaviti da se razvija u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ambasador je srdačno čestitao Brnabićevoj na preuzimanju nove funkcije izrazivši uverenje da će njen doprinos biti uspešan za obe zemlje i uručio joj čestitku predsednice Senata Meksika Ane Riviere tim povodom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track