Basketaši iz Novog Sada nastavili dominaciju pobedom na svom terenu
Foto: Aleksandar Kamasi.

Basketaši iz Novog Sada nastavili dominaciju pobedom na svom terenu

Košarka -

Novi Sad je proteklog vikenda drmala basketаška groznica, Štrand je ugostio veliki broj navijača i ekipa na turniru 3x3 Novi Sad Streetball, pod pokroviteljstvom tima Novi Sad Al Wahda

Najbolji basketaški tim sveta upriličio je sugrađanima jedinstveni događaj u pauzi između velikih turnira, pa su Novosađani imali priliku da na delu vide najatraktivnije poteze Dušana Domovića Buluta, Marka Savića, Marka Ždera i Dejana Majstorovića. Odziv je bio fenomenalan, sve je bilo krcato i pored samih tribina nije bilo mesta za prolaz, što je novi pokazatelj kako sve vodi ka tome da se 3x3 potpuno etablira i afirmiše kao sport, o čemu inače svedoče i najave o uključivanju u olimpijsku porodicu.

Već od 16 časova, počelo je zagrevanje za takmičenje šutiranjem trojki u konkurenciji do 15 godina, u kom je pobedio Vukman Protić, dok su u 3x3 turniru domaćini odneli trijumf, savladavši Olimp Beograd u finalu sa 21:15.

-U organizacionom smislu, iz godine u godinu turnir na Štrandu dobija na kvalitetu, ovo je već peta godina u nizu kako se organizuje, po reakcijama gledalaca, bio je najlepši do sada. Momci iz Dnevnjaka, Miloš Milaković i Mihajlo Radivojević, potrudili su se vođenjem programa da nikome ne bude dosadno u pauzama, a tu je bio još nastup repera Gazde Paje pred finale, pa je sve bilo u duhu basketaške kulture - kaže Marko Ždero.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track