NOVI TRIJUMF: Srbija ponovo bolja od Izraela
Foto: Kss.rs

Pripremni meč

NOVI TRIJUMF: Srbija ponovo bolja od Izraela

Košarka -
Naši košarkaši i drugi put savladali Izraelce u pripremnoj utakmici za EP

TEL AVIV - Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Izraela rezultatom 79:71 u pripremnom meču za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbija ostvarila je maksimalan učinak na kontrolnim utakmicama u Tel Avivu. Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića još jednom su savladali selekciju Izraela i sa puno optimizma ulaze u završnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje 5. septembra.

Naši najbolji košarkaši posle trijumfa u subotu (85:70) ponovo su savladali domaću selekciju, koja je pružila nešto jači otpor, ali je samo u pojedinim trenucima uspevala da suprotstavi na pravi način, Srpski reprezentativci su sve vreme bili u vođstvu, imali 16 poena prenosti u sredinom poslednje četvrtine, ali je domaći tim u samom finišu uspeo da se izbori za častan poraz: Izrael – Srbija 71:79 (20:25, 16:22, 17:16, 18:16).

Na samom startu najraspoloženiji je bio Miroslav Raduljica koji je postigao prvih sedam poena na utakmici. Izraelci su uspeli da se konsoliduju i smanje na na 10:7, ali je ubrzo Ognjen Kuzmić sa pet vezanih poena povećao na 17:9 u sedmom minutu. Preko razigranog Elijahua domaća selekcija je ponovo uhvatila priključak (18:16), ali je u samom finišu prve četvrtine Zoran Erceg uspeo da uzvrati sa dva precizna šuta – 25:20.

Reprezentativci Srbije nisu uspevali da steknu ubedljiviju prednost (33:29) u nastavku susreta, jer su u prvih 13 minuta izgubili prilična broj lopti. Zaigrao je naš tim puno koncentrisanije u finišu prvog poluvremena. Nastavili su naši centri Raduljica i Kuzmić da dominiraju pod oba obrača, a posle trojke Nemanje Bjelice i uspešne akcija Dragana Milosavljevića Srbija je došla do dvocifrene prednosti na kraju drugog perioda – 47:36.

Trojkom Dosona počelo je drugo poluvreme čime je najvaljen jači otpor domaćeg tima. Ipak, ubrzo je Stefan Marković uzvratio istom merom za 57:44. Došlo je tada do naglog pada u igri našeg tima, što su borbeni Izraelci iskoristili da naprave seriju 7:0 i smanje na 57:51. Ipak, u završnici treće četvrtine Zoran Erceg i Marko Simonović vraćaju Srbiji dvocifreno vođstvo – 63:53. Svoju odličnu igru Miroslav Raduljica krunisao je sa četiri uzastopna poena na startu finalne deonice čime je trijumf Srbije bio sve izvesniji – 69:56.

Sve je bilo definitivno odlučeno u 36. minutu kad je borbeni Nemanja Bjelica povećao na 76:60. Do kraja susreta Izraelci prave seriju 11:3 i uspevaju da se izbore za častan poraz – 79:71.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miroslav Raduljica sa 16 poena, dok je Zoran Erceg dodao 11. Po devet poena postigli su Kuzmić, Marković i Nemanja Bjelica.

U sastavu nije bilo Bogdana Bogdanovića, koji ima problema sa leđima.

Po starta Evropskog prvenstva Srbija će odigrati dva prijateljska meča sa Slovenijom, 27. avgusta u Ljubljani i 29. u Banjaluci.

Đorđević: Izrael je igrao grubo, ali odgovorili smo muški

Očekivali smo da će druga utakmica protiv Izraela biti mnogo teža od prve i to se i obistinilo. Protivnik je bio jači za Fišera, uz to su igrali mnogo agresivnije i čvršće, često i preko granice faula. U nekoliko navrata sam upozoravao sudije na grubu igru protivnika, jer je postojala opasnost da dođe do povrede. Naša ekipa je na takvu igru odgovorila muški, ali u granicama košarkaških pravila. Našli smo rešenja za njihovu agresivnost i brzinu, pre svega iz naše prepoznatljive igre u odbrani. Neki naši igrači, koji su do sada manje igrali pripremne mečeve, kroz minute na terenu dolaze doželjene forme. Imamo još vremena, da kroz treninge i dve utakmice sa Slovenijom, još podignemo nivo igre i dostignemo željenu formu za Evropski šampionat – istako je selektor Srbije, Aleksandar Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track