(VIDEO) ISTANBUL NEOSVOJIV ZA CRVENO-BELE: Zvezda i četvrti put u sezoni izgubila od Fenerbahčea
Foto: Euroleague.net

Evroliga

(VIDEO) ISTANBUL NEOSVOJIV ZA CRVENO-BELE: Zvezda i četvrti put u sezoni izgubila od Fenerbahčea

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Istanbulu od Fenerbahčea (72:65) utakmicu devetog kola Grupe E TOP 16 faze Evrolige.
1 / 2 Foto: Euroleague.net

Tim trenera Željka Obradovića učvrstio se na prvom mestu na tabeli, jer mu je ovo bila osma pobeda, a doživeo je samo jedan neuspeh. Crveno-beli su četvrti sa učinkom 5-4. Ispred njih su, osim Fenera, i Lokomotiva (7-2) i Panatinaikos (6-3), a iza su ostali Efes (3-6), Darušafaka (3-6), Unikaha (2-7) i Cedevita (2-7).

Najefikasniji je bio Datome sa 27 poena, 16 je imao Boganović, a 10 Jan Veseli. Kod Zvezde Maik Cirbes dao je 11, a dvocifreni su još samo Simonović i Kinzi sa po 10.Dakle, uprkos neuspehu Crvena zvezda i dalje ima dobru priliku da se u preostalih pet kola izbori za plasman u četvrtfinale.Crveno-belima je ovo bilo treće ovosezonsko gostovanje u Istanbulu i treći poraz (dva puta od Fenera i jednom od Efesa), odnosno ukupno četvrti neuspeh u isto toliko duela sa Fenerbahčeom, sa kojim su bili u grupi i u prvoj fazi takmičenja.Zvezda je odlično počela današnju utakmicu. Jakom odbranom svela je Obradovićev tim na samo 25 poena u prvom poluvremenu i na velikom odmoru imala devet poena prednosti. Međutim, kada su se ekipe vratile na parket, sve se promenilo. Domaćin je zaigrao na svom niovu i već u trećoj deonici rešio pitanje pobednika. U tom periodu dao je skoro isti broj poena kao u celom prvom poluvremenu (24), a pritom gostima dozvolio da ubace samo šest poena.Poslednja četvrtina predstavljala je samo formalnost.

Ćetvrta četvrtina

40. minut 65:72 - Kraj utakmice

37. minut 54:61 - Lazić pogađa trojku

36. minut 49:59 - Fener rutinski čuva prednost koja se kreće u rasponu od 8 do 12 poena

34. minut 47:56 - Zvezda nema rešenje za Datomea, a sa druge strane napad im je potpuno stao

Četvrta četvrtina

30. minut 49:40 - Fenerr je potpuno zaustavio napade Zvezde i preokrenuo tok meča. Zvezda je ubacila samo 6 poena za 10. minuta, od čega 2 iz igre

27. minut 38:40 - Simonović sa prekida seriju domaćina

26. minut 36:40 - Serijom 15:2 i posle trojke Bogdanovića Fenerbahče je poveo

24. minut 36:33 - Kinsi je dobio tehničku grešku zbog prigovora

24. minut 36:32 - Nova trojka Bogdanovića

23. minut - 36:26 - Zvezda prvi put na dvocifrenoj razlici

Treća četvrtina

20. minut 34:25 - Zvezda je maksimalno doigrala u odbrani, a utz to je uspela da odigra mnogo kontranapada iz kojih je poentirala

18. minut 31:23 - Zvezda i dalje uspeva da diktira ritam utakmice

15. minut 25:19 - Zvezda i dalje igra jaku odbranu, iz koje dolazi do lakih poena

12. minut 21:19 - Fener je preokrenuo, a onda je Micić ubacio trojku, a potom Simonović dvojku

Druga četvrtina

10. minut 18:14 - Zvezda je odigrala pametno i čvrsto u odbrani što joj je donelo prednost nakon deset minuta

8. minut 12:11 - Bogdanović je pogodio prvu trojku za Fener

7. minut 10:8 - Miler je do sada postigao već 5 poena

4. minut 4:4 - Malo koševa i odlična odbrana Zvezde u prvim minutima

1. minut 0:2 - Miler je popravio promašaj Kinsija

Prva četvrtina

Tok utakmice

19:00 - Radonjić: Ako budemo parirali u skoku..."Na nama je da odigramo što bolje možemo. Moramo biti koncentrisani svih 40 minuta, da damo sve od sebe protiv jednog odličnog tima koji predvodi Željko Obradović. Moramo biti spremni ne samo za tu utakmicu, već i za ono što nas čeka posle toga. Ako budemo uspeli da im pariramo u skoku, da vodimo računa šta radimo svih 40 minuta, možemo da dođemo u poziciju da probamo da napravimo što bolji rezultat protiv jednog sjajnog Fenerbahčea", rekao je Dejan Radonjić.

18:40 - Cirbes: Mi dobro, oni bolji"Mi smo dobri, ali oni su ipak bolji. Fenerbahče je jedan od najboljih timova u Evropi, moramo odigrati najbolje što možemo. Mislim da možemo da se nosimo sa svima, iako smo doživeli tri ubedljiva poraza ove sezone od njih. Poslednje dve pobede u Evroligi, protiv Cedevite i Efesa, daju nam veliku šansu da se plasiramo u plej-of. U dobroj smo situaciji, ali moramo ići korak po korak", poručio je Cirbes.

18:12 - Simonović: Turci nam ne leže"Turci nam nikako ne leže. Od Fenerbahčea smo izgubili i u Pioniru. Veliki nam je dužnik. Teško igramo protiv njih, veliki su, jaki, igraju dobro u tranziciji, znaju da nameštaju igru. Kompletna su ekipa, imaju najboljeg trenera, mislim da su jedan od glavnih favorita u Evroligi", rekao je Marko Simonović

18:05 - Željko Obradović ni večeras ne može da računa na Peru Antića i Kostasa Slukasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track