DRAMA PORODICE ŠUMAHER: Osuđen manijak koji je pretio ubistvom Mihaelove dece!
Foto: Printscreen/Youtube

Šok

DRAMA PORODICE ŠUMAHER: Osuđen manijak koji je pretio ubistvom Mihaelove dece!

Ostali sportovi -

Nemac Husejin B. iz Detingema osuđen je uslovno na godinu dana i devet meseci zbog ucenjivanja porodice višestrukog svetskog šampiona u F1, Mihaela Šumahera.

Nemački mediji prenose da je Husejin 14. februara prošle godine poslao preteći mejl Mihaelovoj supruzi Korini. On je tražio 900.000 evra i pretio da će ubiti Mihaelovu i Korininu decu Mika (18) i Đinu-Mariju (20).Šumaher je 29. decembra 2013. godine teško povredio glavu. Slavni nemački vozač je odmah prebačen u bolnicu u Grenoblu gde je hitno operisan, a potom je šest meseci proveo u komi. Njegov oporavak je potom nastavljen u Lozani, pre nego što je u septembru 2014. prebačen na kućno lečenje u švajcarskom Glandu.Porodica Šumaher je izolovala nemačkog vozača od javnosti kako bi se u miru oporavio od povreda glave. Patnju porodice Šumaher želeo je da iskoristio Husejin B, koji je tražio da mu se uplati novac na račun do 31. marta 2016.On je pretio da će da povredi Mika i Đinu-Mariju."Ako novac ne bude uplaćen do 31. marta 2016, tvoja deca će biti ubijena. U Formuli 4 mnoge nesreće mogu da se dogode", napisao je 25-godišnjak Mihaelovoj supruzi.

Korina Šumaher je odmah prijavila ucenu, a Husejin je brzo uhapšen.Ovih dana je održano suđenje, a Husejin je sve priznao."On je sve isplanirao, ali nije mogao da objasni zašto je to uradio", rekao je njegov advokat.Javni tužilac je tražio dve godine uslovno. Sud je kaznio ucenjivača uslovno s godinu dana i devet meseci, 4.500 evra, 50 sati društvenog korisnog rada, a i mora da se podvrgne psihijatrijskom pregledu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track