SRBIN TRIJUMFOVAO U AUSTRIJI: Dupla pobeda Vesnića na Red Bul ringu
Foto: Printskrin

Četiri trke, četiri pobede

SRBIN TRIJUMFOVAO U AUSTRIJI: Dupla pobeda Vesnića na Red Bul ringu

Ostali sportovi -
Vremenski uslovi u Austriji promenili su se tokom noći, tako da je za razliku od subotnje, današnja trka vožena po gotovo idealnim uslovima

ŠPILBERG - Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je drugu pobedu na trkačkom vikendu u Austriji, u Šampionatu centralne Evrope na kružnim stazama koji je, posle četri uzastopne pobede na prvom mestu ove prestižne serije, koja se vozi pod okriljem Svetske automobilističke federacije FIA. Vremenski uslovi u Austriji promenili su se tokom noći, tako da je za razliku od subotnje, današnja trka vožena po gotovo idealnim uslovima. Ipak, ni današnja trka nije prošla bez incidenata. Trka je zbog sudara dva vozila bila prekinuta na 15 minuta već u drugom krugu u situaciji u kojoj je Vesnić već silovito vozio ispred konkurencije.

Prekid nije uticao na Vesnićevu koncentraciju, tako da je u nastavku trke ponovo poveo i do kraja bez većih problema zadržao vodeću poziciju. "Danas sam imao lak posao,čak se nisam previše ni forsirao.Iza mene i EKO Racing tima je još jedan uspešan vikend. Četri trke, četri pobede je uspeh koji smo priželjkivali. Odustajanja i smenjivanje konkurenata na pozicijama iza mene dodatno nam ide u prilog, a naša bodovna razlika je sada tolika da mirno možemo da planiramo nastavak sezone", izjavio je Vesnić posle druge trke u Austrije. Vesnić je posle 4 trke prvi u generalnom plasmanu CEZ-a ,drugi je Čeh David Palmi,a treći srpski automobilista Zoran Kastratović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track