(VIDEO) HIT NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA: Tri rasne Nigerijke žele da prave postavu u bobu
Foto: Printscreen

Luda ideja

(VIDEO) HIT NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA: Tri rasne Nigerijke žele da prave postavu u bobu

Ostali sportovi -

U filmu iz 1993. snimljenom po istinitom događaju o prvom jamajčanskom bob timu na Zimskim igrama, momci su na sve načine skupljali novac kako bi ispunili san.

Na kraju su prodali auto. Grupa devojaka iz Nigerije ima drugačiji plan.

Svoj projekt predstavile su na internet platformi preko koje traže donacije kako bi postale prve Nigerijke u bobu. Treba im 150.000 dolara, a cela situacija neodoljivo podseća na film "Ledena staza" o jamajčanskoj bob reprezentaciji na Zimskim olimpijskim Igrama u Kalgariju 1988. godine.

Seun Adigan, Ngozi Onvumere i Akuoma Omeoga žele nastupiti na Zimskim igrama u Južnoj Koreji 2018. godine i već su počele pripreme. Nigerijke žive u Americi i odlučne su da postanu prva nigerijska bob ekipa na Zimskim igrama.

- Zajedno ćemo pokazati da ništa nije nemoguće. Treba nam samo malo vere, podrške i volje - rekla je Seun Adigan.

Samo osam afričkih zemalja nastupilo je na Zimskim igrama, a Nigerijke se nadaju da će one biti devete. Devojke se nadaju da će bolje proći od kolega sa Jamajke, koji nisu završili kvalifikacije 1988. godine.

Žele biti bolje od Jamajčana

Jamajčani Dadli Stoks, Devon Heris, Majkl Vajt i Kris Stoks bili su pravi hit kao prva tropska nacija u bobu, ostale ekipe posudile su im opremu, a sudarili su se tokom kvalifikacija na Zimskim olimpijskim igrama 1988. godine. Snimak sudara korišćen je u filmu snimljenom prema njihovoj ledenoj avanturi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track