(VIDEO) NOVAK BRŽI OD MRAKA: Đoković pobedio Ramosa-Vinjolasa za četvrtfinale Rolan Garosa
Foto: Foto: Reuters

Srbin nastavio trijumfalni niz

(VIDEO) NOVAK BRŽI OD MRAKA: Đoković pobedio Ramosa-Vinjolasa za četvrtfinale Rolan Garosa

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Đoković je u osmini finala pobedio Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa 3:0, po setovima 7:6, 6:1, 6:3. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i španskog tenisera i četvrti trijumf Đokovića.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Austrijanca Dominika Tima, koji je Argentinca Orasija Sebaljosa u tri seta – 6:1, 6:3 i 6:1.

Austrijanac je sedmi teniser sveta, a u karijeri je pet puta igrao protiv Đokovića. Novak je slavio na svih pet mečeva, a poslednji put su igrali u polufinalu Rima kada je Srbin pobedio 6:1, 6:0.

foto: Foto: Reuters

Ramos-Vinjolas je bolje počeo meč i poveo s 2:0. Srbin je izjednačio na 2:2, a potom je Španac ponovo osvojio dva gema i poveo 4:2. Međutim, Đoković je uspeo da izjednači, a potom je u taj-brejku došao do 1:0 u setovima.

U drugom setu Đoković je u potpunosti nadigrao Španca, tri puta mu je oduzeo servis i došao do prednosti od 2:0 u setovima. Đoković je potom rutinskom igrom u trećem setu došao do pobede.

TOK MEČA III set 6:2 - Novak slavi novu pobedu. Đoković je zasluženo osvojio novi gem i stigao je do pobede. 5:3 - Španac je ostao u meču. Novak servira za pobedu. 5:2 - Novak na gem od pobede. Đoković je potvrdio brejk 4:2 - Novak Đoković na korak od pobede. Srbin pravi novi brejk.

3:2 - Đoković osvaja novi gem na svoj servis. Španac je nemoćan pred servisima srpskog tenisera. 2:2 - Novak je imao priliku da napravi novi brejk, ali je Španac uspeo da se spase i da izjednači na 2:2 2:1 - Španac se ne predaje. Ramos-Vinjolas uzvraća ribrejkom 2:0 - Novak gazi. Đoković pravi prvi brejk u trećem setu

foto: Foto: Reuters

1:0 - Đoković osvaja prvi gem u trećem setu. Novak se namučio, ali je ipak uspeo da osvoji gem II set

6:1 - Đoković briljira. Novak vodi 2:0 u setovima! 5:1 - Novak na gem od drugog seta 4:1 - Ovacije za Španca. Ramos-Vinjolas konačno osvaja prvi gem u drugom setu 4:0 - Đoković nastavlja sa odličnom igrom. Špancu je očigledno teško pao gubitak prvog seta 3:0 - Novi brejk Novaka Đokovića. Srpski teniser je došao do svoje igre

2:0 - Đoković je potvrdio brejk 1:0 - Đoković pravi brejk na startu drugog seta

I set 7:6 - Novak je dobio prvi set. Đoković je vodio u taj-brejku 4:0, a onda je Španac uspeo da izjednači. Međutim, Đoković je uspeo da dođe do 7:5 i 1:0 u setovima

6:6 - Španac ponovo stiže do izjednačenja

foto: Foto: AP

6:5 - Đoković je ponovo siguran na svoj servis. Novak ponovo na gem od prvog seta

5:5 - Španac je uspeo da izjednači na 5:5. Prvi set traje već 54 minuta 5:4 - Đoković konačno vodi. Srbin na gem od prvog seta

foto: Foto: Reuters

4:4 - BREJK!! Đoković pravi brejk i stiže do izjednačenja

3:4 - Đoković je uspeo da osvoji gem i da smanji prednost Španca na 4:3 2:4 - Španac je potvrdio brejk i poveo 4:2 2:3 - Ribrejk Španca. Ramos-Vinjolas je ponovo napravio brejk. Novak je uspeo da spase dve brejk lopte, ali ne i treću.

2:2 - Novak je konačno došao do svoje igre. Đoković je oduzeo gem na servis protivnika i konačno je stigao do izjednačenja.

1:2 - Kakva borba u trećem gemu. Španac je imao nekoliko brejk lopti, ali je Novak posle 13 minuta uspeo da konačno osvoji gem

foto: Foto: Reuters

0:2 - Španac je potvrdio brejk

0:1 - Španac koristi greške Đokovića i pravi brejk na startu meča I set

foto: Foto: AP

Novak je uz ovacije sa tribina stigao na teren

Đokoviću je sreću poželeo i čuveni trener Patrik Muratoglu.

Srbin je trenutno na drugom mestu ATP liste, dok je Španac 20. teniser sveta.

Srbin i Španac odigrali su tri međusobna duela u karijeri, a Đoković je slavio na sva tri meča. Poslednji put su se sreli pre dva meseca, na meču Dejvis kup reprezentacija, kada je Đoković ubedljivo slavio sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

Đoković je u 3. kolu posle velike borbe nadigrao Argentinca Dijega Švarcmana 3:2 (5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1). Španac je imao težak duel sa Francuzom Lukom Pujom koga je savladao sa 3:2 (6:2, 3:6, 5:7, 6:2, 6:1).

Novak Đoković brani titulu osvojenu prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track