Beker: Đoković će kao ćale biti još uspešniji
Foto: Profimedia

Zadovoljan Novakom

Beker: Đoković će kao ćale biti još uspešniji

Tenis -
Prvu godinu s Noletom ocenio bih najvišom ocenom! To je zasluga celog tima. Ne bismo uspeli bez pomoći Vajde. Moram reći da nijedan drugi igrač nije bio na Noletovom nivou ove godine, rekao je Beker

Boris Beker je zadovoljan što je Novak Đoković oborio sve njegove rekorde i smatra da će kao otac biti još bolji teniser.Nemački as, koji godinu dana zajedno s Marijanom Vajdom trenira najboljeg tenisera na svetu, ponosan je na osvojeni Vimbldon i završni masters u 2014. godini.- Prvu godinu s Noletom ocenio bih najvišom ocenom! To je zasluga celog tima. Ne bismo uspeli bez pomoći Vajde. Moram reći da nijedan drugi igrač nije bio na Noletovom nivou ove godine - rekao je Beker (46).Neki su pali posle svadbeNovak Đoković (27) imao je turbulentnu sezonu.- Oženio se i postao otac. Nije mala stvar igrati turnire kad ti je u blizini trudna žena. Bračni život nije krevet posut ružama, znam to iz ličnog iskustva. Poznajem dosta tenisera koji nisu uspeli da održe visok nivo posle ženidbe. Ali Nole je svestan da je uređen privatni život preduslov za vrhunske rezultate i uspehe. Ne sumnjam u njega, zasad je sve savršeno.Beker tvrdi da je srećan što Nole ima više titula od njega.Sledeće godine još bolji- Tako sam mu držao motivacione govore. Nas dvojica smo prijatelji, ali sam mu i trener. U 2015. godini moramo da odbranimo mnogo osvojenih poena. Želimo grend slem titule, a Pariz je visoko kotiran na našoj listi.Beker će i sledeće godine, kao i ove, biti 20 nedelja prisutan u štabu Novaka Đokovića.- Sezona je gotova i sada je vreme za porodicu. Jedva čekam Božić, a onda od 1. januara Nole počinje turnire u Abu Dabiju, Dohi i Australijen open - poručio je Beker.(A. R.)

Prioritet u 2015. NOVAK: ŽELIM ROLAN GAROSNovak Đoković deli mišljenje sa svojim trenerom Borisom Bekerom da će mu jedan od prioriteta u novoj sezoni biti Rolan Garos, jedini grend slem koji nedostaje Noletu.- Rolan Garos je bio jedan od mojih glavnih ciljeva u svakoj sezoni. Nastaviću da pokušavam da ga osvojim. Svaka grend slem titula je još jedna stranica u istoriji „belog sporta“. Naravno, to je i jedan od najvećih izazova za mene - otkrio je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track