Dejvis kup - nagrada i podsticaj za dalji razvoj Kraljeva
Foto: Teniski Savez Srbije

Dejvis kup - nagrada i podsticaj za dalji razvoj Kraljeva

Tenis -
Selektor Obradović je otvoreno rekao da očekuje da duel protiv Hrvatske bude prvi korak prema još jednom osvajanu titule u Dejvis kupu

Predstojeći Dejvis kup meč između teniskih reprezentacija Srbije i Hrvatske velika je nagrada za sve što je do sada urađeno i podsticaj za dalji razvoj grada Kraljeva i celog Raškog okruga, ocenjeno je danas na Beogradskom sajmu turizma.

Gradonačelnik Tomislav Ilić govoreći na štandu Turističke organizacije Kraljeva, rekao je da je ovaj grad do sada bio "dolina vekova", a da će u budućnosti postati "dolina sporta"."Hvala svima koji su nas podržali i omogućili da grad ide uzlaznom linijom. Uveren sam da ćemo vrlo brzo biti značajna destinacija na mapi Srbije. Interesovanje za meč između Srbije i Hrvatske je ogromno, svi kapaciteti su popunjeni, a u pomoć nam pristižu i prijatelji iz Vrnjačke Banje, Čačka i drugih glradova", istakao je Ilić i dodao da je uveren u pobedu Srbije protiv Hrvatske.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović rekao je da je Kraljevo centar regiona i da je predstojeći Dejvis kup velika šansa, jer je sport odavno postao privredna grana."Tokom meča ugostićemo veliki broj ljudi iz sveta biznisa i nadam se da ćemo uspeti da im prezentujemo sve naše mogućnosti i napravimo dogovore za realizaciju novih projekata, a samim tim i otvaranje novih radih mesta", poručio je Simović.

Predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Toplica Spasojević zahvalio se gradu Kraljevu na saradnji i istakao da će srpski teniseri imati sjajne uslove za pripreme.

"Naravno nova hala bila je preduslov za sve to, ali i svi drugi faktori su ispunjeni i imamo izvanredne uslove za pripreme. Nadamo se odličnom rezultatu, a možda uskoro ponovo dođemo u Kraljevo i odigramo Fed kup meč sa Anom i Jelenom u timu", rekao je Spasojević.

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović rekao je da očekuje da Kraljevčan naprave fantastičnu atmosferu poput onih na košarkaškim utakmicama pre desetak i više godina."Imao sam priliku da uživo osetim taj ambijent i siguran sam da ćemo imati sjajnu podršku. Hteli smo da izađemo iz Beograda i srećni smo što ćemo igrati u srcu Šumadije. Dejvis kup je vrhunski svetski događaj, na nivou Olimpijskih igara i siguran sam da ćemo u svet poslati fenomenalnu sliku i učiniti da svaki Srbin na bilo kom delu planete bude ponosan", kazao je Obradović.

Selektor Obradović je otvoreno rekao da očekuje da duel protiv Hrvatske bude prvi korak prema još jednom osvajanu titule u Dejvis kupu."Siguran sam da to neće biti lak meč, ali imamo najboljeg tenisera na svetu, ukupno četvoricu u prvih 100 i imaću slatke muke prilikom sastavljanja tima. Momci su spemni, Đoković i Zimonjić bili su prošle nedelje u Beogradu, trenirali smo, Troicki se vratio na velika vrata i verujem u pobedu. Tu su još Krajinović, Lajović, očekujemo i oporavak Tipsarevića i sigurno da za budućnost srpskog tenisa ne treba brinuti", poručio je Obradović.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se od 6. do 8. marta u Kraljevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track