ĐOKOVIĆ MEDITIRA U BUDISTIČKOM HRAMU: Novak tokom Vimbldona ima neobičan ritual
Foto: Reuters

Trening uma

ĐOKOVIĆ MEDITIRA U BUDISTIČKOM HRAMU: Novak tokom Vimbldona ima neobičan ritual

Tenis -
Najbolji teniser sveta već godinama odlazi u hram "Budipadipa", koji se nalazi nedaleko od kompleksa terena Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković brani titulu na Vimbldonu osvojenu prošle godine, a prethodno je isti trofej podizao i 2011. godine. Osim igračkim kvalitetom, on protivnike lomi i mentalnom snagom. Tokom učešća na Vimbldonu u pripremi mu pomažu i posete budističkom hramu.

Taj hram "Budipadipa" nalazi se nedaleko od kompleksa terena "Sveengleskog kluba". Đoković često prošeta do tamo, sedne ispod drveta ili legne pored jezera i meditira.

"Kada sam na Vimbldonu, volim između mečeva da se opuštam u prirodi. Uživam dok slušam mirne zvuke vode i vidim ljude koji se relaksiraju i povezuju sa prirodom", rekao je srpski teniser.

Monah Framaha Bacakorn Pijobaso, u čiji hram Novak dolazi, apostrofirao je značaj meditacije.

"Ona može da pomogne teniserima, ali i svim drugim sportistima, kao i onima koji rade kancelarijski posao. Meditacija služi kao trening za um i omogućava čoveku da buden fokusiran", rekao je monah.

On je dodao da su svi u hramu počastvovani Đokovićevim posetama.

"Kada je prvi put došao nije bilo potrebe da nam se predstavlja, jer smo svi znali ko je", objasnio je Framaha Bacakorn Pijobaso.

Inače, Đoković već nekoliko godina posećuje hram "Budipadipa".Đoković je u četvrtak vredno trenirao pred duel sa Bernardom Tomićem, koji je na programu u petak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track