KRAH SRPSKOG TENISA: Kvartet dama u autu!
Foto: Profimedia

Prvi put od 2003. bez Srpkinja u drugom kolu grend slema

KRAH SRPSKOG TENISA: Kvartet dama u autu!

Tenis -
Šok i neverica: Posle šokantnog ispadanja Ane Ivanović, samo 24 sata kasnije i Jelena Janković deklasirana u prvom kolu Australijen opena

U prethodnih 12 godina nijednom se nije dogodilo da Srbija već posle prvog kola ostane bez predstavnice na nekom grend slemu, kao i da obe naše najbolje igračice ispadnu već na startu, pa je jučerašnja eliminacija Jelene Janković sa Australijen opena označila najveći debakl srpskog ženskog tenisa u istoriji!Nakon što je u ponedeljak ujutru Ivanovićeva eliminisana od kvalifikantkinje i 145. teniserke sveta na startu Otvorenog prvenstva Australije, Jelena Janković je stavila tačku na šokantan nastup Srpkinja na prvom grend slemu u sezoni. Uz ispadanje Aleksandre Krunić i Bojane Jovanovski, Srbija nikad brže nije ostala bez predstavnica na grend slemovima.Pomešane emocijeAko je Ana katastrofalno igrala protiv Hradecke, šta tek reći za nastup Jankovićeve. Jelenu je deklasirala Švajcarkinja Timea Bačinski rezultatom 2:0, dozvolivši 15. igračici sveta da osvoji samo pet gemova, od toga tek jedan u prvom setu.- Očajna sam i mnogo mi je teško. Imam osećaj da se ceo svet srušio, ovo je prvi put da ispadnem na startu takmičenja u Melburnu. Emocije su pomešane i zato ću sačekati da se sve slegne, a onda ću da se što bolje pripremim za nastavak sezone - rekla je JJ.

Ispale i ona i Bojana... Aleksandra Krunić
Ispale i ona i Bojana... Aleksandra Krunić

Kobno prvo koloAna je u ponedeljak ujutru završila 46 učešće na grend slem turnirima i tek peti put u karijeri već u prvom kolu. I Jeleni je ovogodišnji Australijen open bio 46 grend slem i sedma eliminacija na startu. Prethodno, JJ je čak četiri puta ispala na početku Vimbldona i dva puta na Rolan Garosu. Njeno prvo ispadanje u prvom kolu AO imalo je katastrofalne posledice po srpski tenis i to je najgori nastup naših igračica do sada.

Podrška fanovaJELENA, UZ TEBE SMO!Navijači Jelene Janković su preko kanala Jutjub poslali podršku srpskoj teniserki, a ovaj gest vernih fanova žestoko je ganuo 15. igračicu sveta. Jelena je već drugi put u 2015. godini eliminisana u prvom kolu, pošto je u Brizbejnu Ajla Tomljanović bila bolja od nje.Ispod snimka podrške JJ napisana je posveta: „Jelena, volimo te, imaš našu ogromnu podršku, uvek smo uz tebe. Idemo!“Ona se ubrzo zahvalila putem Tvitera:- Dragi moji fanovi, veliko hvala na beskrajnoj podršci koju mi pružate i na iznenađenju koje ste mi priredili! Volim vas, vaša JJ.

Pao rekordISPALO 11 NOSITELJKI U MELBURNU!Nikada u istoriji grend slemova nije se dogodilo da posle prvog kola takmičenje završi čak 11 nositeljki. Pravi masakr favoritkinja na Melburn parku dogodio se u ponedeljak, kada je ispalo čak osam od 16 nositeljki, a njima su se pridružile još Flavija Peneta (12), Andrea Petković (13) i već pomenuta Jelena Janković (15).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track