DEKI PANTELIĆ NIJE JEDINI: OVO SU NAJVEĆI MEDIJSKI TRANSFERI Ko su voditelji preletači u Srbiji?
Foto: Aleksandar Jovanović

Idi mi, dođi mi

DEKI PANTELIĆ NIJE JEDINI: OVO SU NAJVEĆI MEDIJSKI TRANSFERI Ko su voditelji preletači u Srbiji?

Stars -

Godinama unazad transferi voditelja s jedne televizije na drugu privlače pažnju javnosti što zbog samih voditelja i njihovog izbora nove radne sredine. Poslednji u nizu je Dejan Pantelić koji je odlučio da sa Javnog Servisa pređe na Prvu TV gde će voditi kviz "Dugme sreća" posvećenu deci i njihovim roditeljima.

Ovo su neki od transfera poznatih TV lica o kojima se dugo pričalo i pisalo u medijima.

Bojana Lekić

Bojana Lekić, Foto: Dragana Udovičić
Bojana Lekić, Foto: Dragana Udovičić

Svi su bili u šoku kada je svojevremeno iskusna novinarka i televizijska voditeljka Bojana Lekić odlučila da sa B92 čiji je bila zaštitno lice godinama odlučila da prihvati ponudu Bogoljuba Karića i pređe na BK. Svemu tome prethodilo je veliki skandal kada je Lekićeva odlučila da prihvati nasgradu BG fondacije koja je iznosila više od 30 hiljada maraka, iako su joj ljudi iz njenog bliskog okruženja sugerisali da to nikako ne prihvati. Kako se strasti nedeljama nisu smirivale, Bojana je odlučila da pređe u Karićevo jato gde je godinama vodila "Suočavanje". Kada je BK ugašen, ona je postala glavni urednik informativnog programa RTS, a onda je postala generani direktor Avala televizije. Nekoliko godina unazad vlasbnica je privatne produkcijske kuće i kako je rekla, volela bi da se jednog dana vrati novinarstvu. Inače, Bojana je televizijsku karijeru započela na Studiju B.

Jovana Joksimović i Srđan Predojević

Jovana i Srđan, Foto: Dragan Kadić
Jovana i Srđan, Foto: Dragan Kadić

Iz Karićevog jata dolazi Jovana Joksimović, s tim što je ona televiziju napustila pre njenog gašenja. Po dolasku na državni RTS, Jovana je u tandemu sa Predojevićem godinama vodila najgledaniji jutarnji program. Stoga nikakvo čudo nije bilo kada je 2010. godine objavljena vest da njih dvoje prelaze na TV Pink. I dok su svi spekulisali da su tamo prešli zbog više novca, Jovana je tek nedavno otkrila da je njima istakao ugovor na Javnom servisu i da su zbog toga prihvatili ponudu ružičaste televizije.

(VIDEO) OVO JOŠ NIJE VIĐENO U JUTARNJEM PROGRAMU: Rozga napravila haos! Jovana nije mogla da veruje!

Slavko Beleslin

Slavko Beleslin, Foto: Promo
Slavko Beleslin, Foto: Promo

Šarmantni voditelj karijeru je započeo na BKTV, gde je radio uglavnom informativu. Posle gašenja matične televizije, postaje voditelj emisije "Piramida" koja se prikazivala na Pinku, a kasnije postaje i voditelj Nacionalnog dnevnika u toj kući. On je potom prešao na B92 gde je bio kratko da bi onda postao jedan od autora i voditelja "Studija 3" na RTS. Beleslin ipak 2015. godine odlučuje da se vrati na B92, gde radi kao voditelj informativnog programa.

Lea Kiš

Populartna voditeljka je sa 18 godina počela da radi kao najavljivačica na Televiziji Beograd. Nakon toga, je vodila razne emisije sve dok 1991. nije prešla na TV Politiku gde je uređivala emisiju "Dan". Dve godine kasnije, vraća se na RTS gde počinje da radi na Trećem kanalu kao urednica nekoliko emisija. 2006. godine bila je veliko pojačanje TV Pink i od tada uspešno vodi "Nedeljno popodne kod Lee Kiš". Ipak, ona je pre dve godine pokušala i po treći put da se vrati na Javni servis, tako što je konkurisala za mesto urednika Zabavnog programa.

STOJA URLALA NA LEU KIŠ: Nemoj da puštaš moje du.e na TV

Olivera Kovačević

Olivera Kovačević, Foto: Dragan Kadić
Olivera Kovačević, Foto: Dragan Kadić

Sadašnja urednica Zabavnog programa na RTS, Olivera Kovačević, karijeru je započela na televiziji "Politika" gde se zadržala osam godina, izveštavajući iz Skupštine. Potom je prešla na ružičastu televiziju gde počinje da vodi najgledanije talk šou "Klopka" odakle prelazi na BK gde je nastavila da vodi svoju autorsku emisiju. Nakon gašenja Karićeve televizije, Olja postaje zaštitno lice Javnog servisa a kasnije i jedan od urednika.

Brankica Stanković

Autorka emisije "Insajder" Brankica Stanković koja se emitovala punih 10 godina na B92 odlučila je da napusti taj medij i osnuje svoju produkcijsku kuću. Novinarstvom je počela da se bavi 1996. godine na Studiju B, a po dolasku na B92 bila je novinarka i urednica nekoliko radijskih emisija. Poznata je i po tome što već 8 godina živi sa policijskim obezbeđenjem zbog brojnih pretnji koje je dobijala.Jelena Stuparušić - Ivan Ercegovčević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track