MIMA KARADŽIĆ: Vino je kao vođenje ljubavi, rakija je kao seks!
Foto: Damir Dervišagić

Uživa u ispijanju ovog pića

MIMA KARADŽIĆ: Vino je kao vođenje ljubavi, rakija je kao seks!

Stars -
Kad ti sa vinom staneš za šank, pa odabereš bocu, otvoriš je, pomirišeš, probaš, sve je to proces, objasnio je glumac

Glumac Milutin Mima Karadžić više voli Dubai od Moskve i otkriva svoj omiljeni vinski put. Otkrio je i kakva je veza između kulture ispijanja vina i seksa.

Iako je rođen u Bijelom Polju, rastao u Šavniku, stasao u Nikšiću, završio Pozorišnu akademiju u Beogradu, gde je danas jednom nogom a drugom u Budvi, Mima je na neki način razapet između Ade Bojane, na kojoj je možda najsrećniji i najslobodniji, i teatarske scene, bilo da je ona na filmu, u pozorištu ili pred TV kamerama.

*Zašto se vino lako vezuje uz hedonizam? "Hedonista ne može biti neko ko stane za šank i popije 7-8 rakija. Može, ali to je ono brzinsko, kao seks s nogu. A vino ima ceremonijal što meni više izgleda kao vođenje ljubavi. Kad ti sa vinom staneš za šank, pa odabereš bocu, otvoriš je, pomirišeš, probaš. Onda je odrediš, baviš se godištem, regijom porekla, ovim, onim... Ima ta cela priča i pre nego što dođeš do pijenja, a kad dođeš, vino ne možeš da piješ sam. Bar ja to nikad nisam mogao. Uz vino ti treba razgovor, pa makar sa barmenom. I vino te jednostavno tera da pričaš lepe priče, bar mene tera", priča Mima.

Foto Dragan Kadić
Foto Dragan Kadić

(Vino.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track