Prikaži najnovije vesti
Boris Tadić
Kandidat DS Boris Tadić predstavio plan u pet tačaka

Tadić: Plan za sigurnu i bolju budućnost

Politika 30

Dovršićemo borbu protiv organizovanog kriminala, doneti i sprovesti sistemske mere za iskorenjivanje korupcije, naveo ja Tadić u planu

BEOGRAD - Plan.
U narednih pet godina Srbija će se naći pred velikim izazovima. Zato na njenom čelu mora biti neko ko ima strategiju razvoja naše zemlje do 2017, neko ko ima viziju i sposobnosti da ona bude ostvarena, kaže predsednički kandidat sa liste Izbor za bolji život Boris Tadić.

- Moj plan je:

1. Završićemo pregovore o članstvu u EU. Započećemo pregovore do kraja godine i u narednih pet izvršiti reforme u svim oblastima koje nas vode do članstva u EU.

2. Ekonomski napredak Srbije biće baziran na razvoju poljoprivrede, energetike, industrije i podršci malim i srednjim preduzećima. Za pet godina udvostručićemo učešće izvoza u BDP. Ulaganjem u poljoprivredu i standardizaciju agrarne proizvodnje povećaćemo njen kapacitet i izvozni potencijal. Administrativnom reformom povećaćemo obim stranih investicija, koji će u narednih pet godina činiti 30 odsto BDP.

3. Udvostručićemo broj visokoobrazovanih za pet godina, povećati obrazovni budžet na 6% i dovršiti reformu obrazovanja. Obrazovanje ne sme biti privilegija bogatih. Povećaćemo mrežu obrazovnih ustanova i subvencionisati obrazovanje siromašnih.

4. Dovršićemo borbu protiv organizovanog kriminala, doneti i sprovesti sistemske mere za iskorenjivanje korupcije. Sve afere i pravni postupci iz prošlosti moraju biti rešeni i okončani. Do 2017. imaćemo završen proces vlasničke transformacije, a sve sporne privatizacije biće ispitane.

5. Radićemo na rešavanju istorijskog konflikta na Kosovu u saradnji s međunarodnom zajednicom na temelju mog plana od četiri tačke, koji podrazumeva specijalni status za sever Kosova, specijalni status za srpske crkve i manastire, široku lokalnu samoupravu i posebne bezbednosne garancije za Srbe južno od Ibra i rešavanje pitanja oduzete imovine Srba na Kosovu i imovine naših preduzeća. Nikad nećemo odustati od naših legitimnih interesa i nećemo priznati nezavisnost Kosova.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir