Kandidat DS Boris Tadić predstavio plan u pet tačaka

Tadić: Plan za sigurnu i bolju budućnost

Politika

Dovršićemo borbu protiv organizovanog kriminala, doneti i sprovesti sistemske mere za iskorenjivanje korupcije, naveo ja Tadić u planu

Boris Tadić

Spreman da ostvari svoju viziju

BEOGRAD - Plan.
U narednih pet godina Srbija će se naći pred velikim izazovima. Zato na njenom čelu mora biti neko ko ima strategiju razvoja naše zemlje do 2017, neko ko ima viziju i sposobnosti da ona bude ostvarena, kaže predsednički kandidat sa liste Izbor za bolji život Boris Tadić.

- Moj plan je:

1. Završićemo pregovore o članstvu u EU. Započećemo pregovore do kraja godine i u narednih pet izvršiti reforme u svim oblastima koje nas vode do članstva u EU.

2. Ekonomski napredak Srbije biće baziran na razvoju poljoprivrede, energetike, industrije i podršci malim i srednjim preduzećima. Za pet godina udvostručićemo učešće izvoza u BDP. Ulaganjem u poljoprivredu i standardizaciju agrarne proizvodnje povećaćemo njen kapacitet i izvozni potencijal. Administrativnom reformom povećaćemo obim stranih investicija, koji će u narednih pet godina činiti 30 odsto BDP.

3. Udvostručićemo broj visokoobrazovanih za pet godina, povećati obrazovni budžet na 6% i dovršiti reformu obrazovanja. Obrazovanje ne sme biti privilegija bogatih. Povećaćemo mrežu obrazovnih ustanova i subvencionisati obrazovanje siromašnih.

4. Dovršićemo borbu protiv organizovanog kriminala, doneti i sprovesti sistemske mere za iskorenjivanje korupcije. Sve afere i pravni postupci iz prošlosti moraju biti rešeni i okončani. Do 2017. imaćemo završen proces vlasničke transformacije, a sve sporne privatizacije biće ispitane.

5. Radićemo na rešavanju istorijskog konflikta na Kosovu u saradnji s međunarodnom zajednicom na temelju mog plana od četiri tačke, koji podrazumeva specijalni status za sever Kosova, specijalni status za srpske crkve i manastire, široku lokalnu samoupravu i posebne bezbednosne garancije za Srbe južno od Ibra i rešavanje pitanja oduzete imovine Srba na Kosovu i imovine naših preduzeća. Nikad nećemo odustati od naših legitimnih interesa i nećemo priznati nezavisnost Kosova.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ova rezolucija apsolutno ne treba nikome osim članicama SB UN da bi se međusobno sporile Dušan Janjić, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!