Kandidat DS Boris Tadić predstavio plan u pet tačaka

Tadić: Plan za sigurnu i bolju budućnost

Politika

Dovršićemo borbu protiv organizovanog kriminala, doneti i sprovesti sistemske mere za iskorenjivanje korupcije, naveo ja Tadić u planu

Boris Tadić

Spreman da ostvari svoju viziju

BEOGRAD - Plan.
U narednih pet godina Srbija će se naći pred velikim izazovima. Zato na njenom čelu mora biti neko ko ima strategiju razvoja naše zemlje do 2017, neko ko ima viziju i sposobnosti da ona bude ostvarena, kaže predsednički kandidat sa liste Izbor za bolji život Boris Tadić.

- Moj plan je:

1. Završićemo pregovore o članstvu u EU. Započećemo pregovore do kraja godine i u narednih pet izvršiti reforme u svim oblastima koje nas vode do članstva u EU.

2. Ekonomski napredak Srbije biće baziran na razvoju poljoprivrede, energetike, industrije i podršci malim i srednjim preduzećima. Za pet godina udvostručićemo učešće izvoza u BDP. Ulaganjem u poljoprivredu i standardizaciju agrarne proizvodnje povećaćemo njen kapacitet i izvozni potencijal. Administrativnom reformom povećaćemo obim stranih investicija, koji će u narednih pet godina činiti 30 odsto BDP.

3. Udvostručićemo broj visokoobrazovanih za pet godina, povećati obrazovni budžet na 6% i dovršiti reformu obrazovanja. Obrazovanje ne sme biti privilegija bogatih. Povećaćemo mrežu obrazovnih ustanova i subvencionisati obrazovanje siromašnih.

4. Dovršićemo borbu protiv organizovanog kriminala, doneti i sprovesti sistemske mere za iskorenjivanje korupcije. Sve afere i pravni postupci iz prošlosti moraju biti rešeni i okončani. Do 2017. imaćemo završen proces vlasničke transformacije, a sve sporne privatizacije biće ispitane.

5. Radićemo na rešavanju istorijskog konflikta na Kosovu u saradnji s međunarodnom zajednicom na temelju mog plana od četiri tačke, koji podrazumeva specijalni status za sever Kosova, specijalni status za srpske crkve i manastire, široku lokalnu samoupravu i posebne bezbednosne garancije za Srbe južno od Ibra i rešavanje pitanja oduzete imovine Srba na Kosovu i imovine naših preduzeća. Nikad nećemo odustati od naših legitimnih interesa i nećemo priznati nezavisnost Kosova.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (16)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • taxista

  taxista

  Zakljucujem: Tadicu je bilo potrebno do sada dva predsednicka mandata da napravi plan za buducnost ! Sada mu treba dva mandata da detaljno razradi svih 5 (pet) pasusa svog plana, a potom ce mu trebati dva mandata da zakljuci da plan ima manjkavosti i da pocne da radi na novom planu! Tako ce da kompletira sve ono sto je do sada uradio za ovu drzavu ... više i narod!

  32 Odgovori 
 • DENIS

  DENIS

  Bolja i sigurna buducnost ce nastupiti tek kada neko drugi vrati na poso onih 400.000 ljudi koje je vasa vlada otpustila i zaposli jos novih. Bez posla nema buducnosti.

  31 Odgovori 
 • Milan

  Milan

  Brate,planiraj to u nekoj drugoj državi,ovde si se već pokazao.Znamo te.

  30 Odgovori 

Poslednji komentar

 • JADRANIN

  JADRANIN

  Sa vama i dalje na čelu države mi nemamo budućnosti. I šta ste to radili u prdhodna dva mandata gospodine Tadiću. Dva puta smo naseli na istu priču. Treći put sigurno nećemo.

  6 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ne mogu političke partije da zadrže isti procenat primanja iz budžeta, a da se smanjuju plate i penzije građanima Dragan Marković Palma, lider JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!