Još malo, pa džabe

U Banatu kvadrat kuće za jedan evro!

Društvo

Autor:

U banatskim selima zemlja i nekretnine najjeftinije u Srbiji. Dve kućice s voćnjakom i placom od 22 ara u Tarašu kod Zrenjanina koštaju 2.000 €

banat, nekretnine, kuće, stanovi, cene stanova,

TARAŠ - Džabaka!
Kuća za 2.000 evra? Nemoguće, pomislićete, toliko košta jedna kožna garnitura, ali...U banatskom selu Taraš, nedaleko od Zrenjanina, mogu se kupiti kuće sa okućnicom i raznoraznim voćem u dvorištu za samo 2.000 evra.

Na 800 metara od prelepe Tise, u ovom ravničarskom selu kuće i zemlja prodaju se neverovatno jeftino. Ima kuća i placeva gde jedan kvadrat košta jedan evro! U Beogradu cena za metar kvadratni dostiže čak i do 3.000 evra. U selima Aradac, Melenci, Stajićevo i Taraš stanovnika ima sve manje, pa su i cene ovako niske. Oni kojima je dosadila gradska buka i brz životni ritam za vrlo male pare mogu pronaći mir i spokoj u nekom od ovih mesta.

Stevan i Marija Kojčić su do penzije radili u Berlinu, a pre dva meseca su u rodnom Tarašu kupili plac od 22 ara s dve kućice, i to za samo 2.000 evra.

- Ovde je nerealno jeftino, sve smo platili 2.000 evra. Najvažnije nam je zemljište, plac ima 22 ara, a to je ukupno 2.200 metara kvadratna. Planiramo da tu sadimo povrće i voće, ali i da izgradimo novu kuću, da deca i unuci mogu da nam dođu u goste. Tisa je vrlo blizu, leti je ovde milina - kaže bračni par Kojčić. U njihovom novom dvorištu ima stabala raznog voća - višnje, orasi, jabuke i kajsije - a oni planiraju da posade još. Prvi veliki grad je Zrenjanin, udaljen oko 20 kilometara.

- Kolima se stigne za oko 25 minuta. Postoji i redovna autobuska linija, a vozi i lokalni taksi, po ceni autobuske karte. U ovim ravničarskim mestima mnogo se koristi i bicikl - kažu Kojčići.

Stevan i Marija Kojčić ovu kuću kupili su budzašto zoom Stevan i Marija Kojčić ovu kuću kupili su budzašto
Plac od 22 ara u Tarašu zoom Plac od 22 ara u Tarašu

 

Do grada za 110 dinara

U mestu Aradac, koje se vodi i kao periferija Zrenjanina, jer je udaljen oko pet kilometra od ovog banatskog grada, kuće se mogu kupiti za 4.000 evra.
Zvezdana Radlovačkog (42) zatekli smo kako majstoriše u svojoj kući, koju je nedavno kupio. Krov nad glavom je platio koliko bi platio prosečan auto.

- Imam tri sobe i kupatilo. Iza kuće je pet-šest ari placa, letnja kuhinja i tri šupe. Do Zrenjanina stižem brzo, biciklom za 20 minuta, a imamo i autobus i taksi, koji voze za 110 dinara. Znam da se trenutno nekoliko kuća prodaje za 4.000 evra, a u malo daljim selima mogu da se nađu još jeftinije - kaže ovaj neženja.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (10)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Bata

  Bata

  Cime sam te uvredio? Ako po tebi "ne znam" padeze u redu,ali tvoja cobanska kultura mora na popravni ispit.Izvinjavam se pravim cobanima.

  56 Odgovori 
 • Sasa

  Sasa

  Na selu nema sahtova ni leba bez motike (bukvalno).

  48 Odgovori 
 • Dragisa

  Dragisa

  Super primer,ljudi kupili zemlju i kucu iz Berlina pa hoce da sade voce i povrce,svi kojima je tesno i skupo postalo u gradu neka slede ove ljude.Za male pare mozes sve svoje imati,samo treba da se radi.Narod mora kolektivno da se menja da bi kasnije bilo bolje.Vazno je poceti..

  48 Odgovori 

Poslednji komentar

 • gračak

  gračak

  Moraš kupiti malo više zemlje , od izdavanja jednog jutra si dobar 250 evra bez da je radiš . Samo kuća sa okućnicom ti ništa ne vredi . Tvojima izgleda paradaiz nije skup ???

  23 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!