POZORIŠTANCE PROSLAVILO 40. ROĐENDAN: Pužić je vitamin za dečju dušu
Foto: Dragana Kadić

Značajan jubilej

POZORIŠTANCE PROSLAVILO 40. ROĐENDAN: Pužić je vitamin za dečju dušu

Beograd -

Da obeleže jubilej s Brankom Kockicom, došli su oni koji su od početka bili na sceni uz njega - Svetlana Bojković, Sloboda Mićalović, Vesna Čipčić...

Pozorištance detetu daj, vitamin za dušu to je najbolji, znaj, lete pesme, lete note, nigde nema te lepote, Pozorištance - to je raj - orilo se sinoć u prepunoj sali Pozorištanceta „Puž“, koje je proslavljalo svoj 40. rođendan.

Vesna Čipčić
Vesna Čipčić

Nije bilo mališana, ali ni roditelja ili „velišana“ koji nije pevao dobro poznate stihove „U svetu postoji jedno carstvo“ i smejao se i tapšao omiljenom glumcu svakog malog i velikog deteta Branku Kockici.

Sloboda Mićalović sa ćerkom
Sloboda Mićalović sa ćerkom

Čika Šekspire

- Znate Šekspirovu komediju „Kako vam drago“, kada se Žak žali kako je ceo svet pozornica, a svi ljudi glumci? E pa, ja mislim da su život i svet pozorište. Čika Šekspire, svi smo mi glumci, ali smo i gledaoci. Nekome je pozorište život, a nama je život Pozorištance - poručio je Kockica.

Svetlana Bojković
Svetlana Bojković

Heroj detinjstva

Na sceni su se udružili i najmlađi hor „Pužića“, ali i oni koji su tu načinili prve glumačke korake, kao i oni stariji koji su uz njega stasali, poput Zlate Numanagić, Vesne Čipčić, Ljiljane Stjepanović, Nataše Marković, Nenada Ćirića, Dimitrija Ilića, Branislava Zeremskog, Milene Vasić i mnogih drugih.Sada velike glumice našeg teatra odigrale su, kako kažu, svoje najvoljenije uloge baš na ovoj sceni, a tu je bila i Svetlana Bojković, koja je igrala u „Ivici i Marici“.

- Ovo je neizmerna i fantastična energija. Malo je reći vitamin za dušu, „Puž“ je bomba za dušu - rekla je Ceca, a pridružila joj se i Sloboda Mićalović, koja je dovela svoje devojčice na rođendan.

- Jako sam emotivna. Branko je moj heroj od detinjstva i imala sam tu čast da igram u „Miladinovoj čarobnoj lampi“ i da se družim sa ovom divnom ekipom. Evo, baš pričam svojoj deci da, kada smo slavili 30 godina, one nisu bile ni rođene, a evo sad sam tu sa njima i bićemo još dugo. „Pužić“ budi najlepše osećanje i neguje buduće ljude, izgrađuje decu - rekla je Sloboda.

Dimitrije IlićGLUMAC KOJI NIJE DETE NIJE GLUMACGlumac Dimitrije Ilić član je Pozorištanceta „Puž“ već 25 godina, a kako kaže, kod njega ovaj rođendan budi sreću, ali i setu.- Imam tu čast da tolike godine budem deo ove čarolije sa Cacom i Brankom. Neizmerno sam srećan, ali i tužan kada pomislim koliko je to godina za nama, koliko predstava, koliko dečjih nasmejanih lica. Svi mi se ne bi bavili ovim poslom da nema igre i deteta u nama. Glumac koji izgubi dete u sebi izgubio je i glumu - rekao je Ilić.

Mona Cukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track