(FOTO) MALI I UDOVIČIĆ U ARENI: Montaža bazena trajaće do 4.januara 2016.
Foto: Tanjug

Beograd se priprema za spektakl

(FOTO) MALI I UDOVIČIĆ U ARENI: Montaža bazena trajaće do 4.januara 2016.

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su danas radove na postavljanju bazena u Beogradskoj areni za potrebe prvenstva Evrope u vaterpolu.
1 / 14 Foto: Tanjug

Montaža dva bazena, jednog takmičarskog (34-21-2,15) i drugog za zagrevanje (25-15-2,15) trajaće do 4. januara naredne godine.

"Beograd će biti domaćin najmasovnijeg takmičenja ikada i to će biti sjajna prilika da pokažemo da smo svetska metropola, ali i da osvojimo zlatnu .

Radovi su u toku i sve će biti spremno za spektakl. Očekujem rekordan broj gledalaca iz Beograda i iz cele Srbije", rekao je Mali.

Udovičić je istakao da je Vlada Srbije izdvojila milion evra za organizaciju EP, kao i 1,5 milion za kupovinu bazena.

"Prvi put će posle završetka prvenstva bazeni ostati kod nas i sele se u Vrnjačku banju. Strateški cilj Vlade je da privuče veliki broj stranih državljanja. Rokovi su kratki, sve je u naboljem redu i oni nas obavezuju da idemo i pre vremena", naveo je Udovičić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić rekao je da će šsampionat Evrope biti organizovan na najvišem mogućem nivou.

"Idemo i pre rokova i hvala svima što su pomogli ovaj najveći događaj u Srbiji. Nadam se da će vaterplisti šampionat dočekati zdravi, očekujem treće zlato zaredom, što će biti uvertira za ono što sledi u Olimpijskim igrama u Riju", poručio je Krivokapić.

Evropsko prvenstvo u Beogradu održaće se od 10. do 23. januara 2016. godine, a već prvog dana na programu je "vaterpolo klasik" između Srbije i Hrvatske.

Na najvećem kontinentalnom šampionatu do sada nastupiće 16 selekcija u muškoj i 12 u ženskoj konurenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track