MALI RADNICIMA GRADSKIH PREDUZEĆA: Bez vas grad ne bi funkcionisao
Foto: Aleksandar Jovanović

Rad po vrućini

MALI RADNICIMA GRADSKIH PREDUZEĆA: Bez vas grad ne bi funkcionisao

Beograd -
Bez komunalnih preduzeća se ne može, a komunalni sistem Grada Beograda je vrlo kompleksan. Čim ustanete, koristite vodu iz Beogradskog vodovoda, vozite se autobusima GSP-a, vidite da li je ulica očišćena ili ne a to sve radi gradska preduzeća", naveo je Mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas zaposlene u javnim preduzećima koji su izloženi radu u otežanim vremenskim uslovima poput vozača GSP-a, radnika Gradske čistoće i Beograd puta, poručivši da bez njih komunalni sistem u gradu ne bi mogao da funkcioniše.

Mali je novinarima na Studentskom trgu rekao da komunalni sistem Beograda radi danju i noću, zimi i leti, zbog čega je želeo da obiđe radnike koji poslednjih dana rade na izuzetno visokim temperaturama.

"Bez komunalnih preduzeća se ne može, a komunalni sistem Grada Beograda je vrlo kompleksan. Čim ustanete, koristite vodu iz Beogradskog vodovoda, vozite se autobusima GSP-a, vidite da li je ulica očišćena ili ne a to sve radi gradska preduzeća", naveo je Mali.

On je rekao i da ljudi poput vozača GSP, dispečera, radnika Gradske čistoće, Zelenila Beograd, Beograd puta... rade veoma ozbiljan posao da bi olakšali život Beograđana. Ističući da je potrebno shvatiti koliki doprinos oni pružaju funkcionisanju Grada, Mali je podsetio da je nedavno predložio da vozači GSP-a u julu dobiju pet odsto veće zarade s obzirom na vrućine tokom kojih su vozili.

Mali je najavio da će nadležni nastaviti da unapređuju rad komunalnog sistema i preduzeća koja su uvek tu za sve građane Beograda.

On je zahvalio kompaniji Knjaz Miloš koja je donirala vodu za radnike pomenutih preduzeća nakon molbe Gradske uprave jer u budžetu za ovu godinu nisu postojala sredstva za tu namenu.

"Knjaz Miloš' je time pokazao da je društveno odgovorna kompanija i nastavićemo saradnju sa njima", rekao je gradonačelnik.

Direktor Beokom servisa Darko Glavaš rekao je da se u vreme najveći temperatura posle 12 sati radi tako što radnici pola sata rade, pa pola sata imaju pauzu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track