MALI: Vlada i Igl hils u nedelju potpisuju ugovor
Foto: Nemanja Pančić

Beograd na vodi

MALI: Vlada i Igl hils u nedelju potpisuju ugovor

Beograd -
Gradonečalnik je istakao da je interesovanje za stanove u okviru tog projekta i dalje izuzetno veliko i podsetio da je za prva dva dana stiglo više od 1.500 prijava.

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će Vlada Srbije i kompanija Igl hils sutra potpisati ugovor za projekat "Beograd na vodi" i da će nakon toga osnovni elementi tog ugovora biti predstavljeni javnosti.

Gostujući na TV Pink Mali je rekao da ugovor podrazumeva da celokupan trošak finansiranja projekta "pada na investitora".

"Mi kao Republika, odnosno Grad, ne investiramo ništa osim u infrastrukturu do granice projekta, što bi mi inače uradili. Rizik više pada na investitora nego na Republiku", rekao je Mali. On je takođe napomenuo da je Grad obezbedio sve kako bi počela realizacija tog projekta.

Gradonačelnik je pojasnio da je eksproprijacija krenula i da će u naredna dva-tri meseca taj proces biti završen, da je 188 od 246 objekata srušeno, da je raseljena 101 porodica, kao i da će tokom leta i do kraja godine početi i realizacija samog projekta .Mali je istakao da je interesovanje za stanove u okviru tog projekta i dalje izuzetno veliko i podsetio da je za prva dva dana stiglo više od 1.500 prijava.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track