VODEĆI GLOBALNI EKSPERTI PREDVIĐAJU: Beograd će biti novi raj za superbogataše iz celog sveta!
Foto: Jelena Obradović Kurir Arhiva

Analiza svetskih stručnjaka za nekretnine

VODEĆI GLOBALNI EKSPERTI PREDVIĐAJU: Beograd će biti novi raj za superbogataše iz celog sveta!

Beograd -
Glavni grad Srbije označen kao jedna od budućih svetskih finansijskih prestonica

Beograd će uskoro biti raj za superbogataše, procena je vodećih svetskih stručnjaka za nekretnine. Naime, portal "Biznis insajder" preneo je analizu konsultantske agencije za nekretnine "Najt Frank", prema kojoj je prestonica Srbije lokacija sa svetlom budućnošću.

Kako piše "Biznis insajder", pozivajući se na godišnji izveštaj "Najt Franka", Beograd, Panama Siti i Adis Abeba i Jangon uskoro bi mogli postati globalne finansijske prestonice i rajevi za najbogatije ljude sveta.

U toj analizi se predviđa da bi mnogi od svetskih multimilionera, koji trenutno žive u Londonu, Tokiju i Njujorku, uskoro mogli da počnu da se preseljevaju u gradove sa rastućim tržištima i neiskorišćenim prilikama, kako bi zaradili još više novca.

Za Beograd se navodi da je finansijski i poslovni centar jugoistočne Evrope. Takođe, predviđa se da će u prestonici Srbije broj superbogataša do kraja sledeće decenije posrasti za 72 odsto, pogotovo tzbog poreskih olakšica i subvencija kojima je cilja da podstaknu direktne strane investicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track