icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Još nema podataka o istrazi

GODINU DANA OD PADA HELIKOPTERA Čomić: Krivci za nesreću moraju odgovarati

Društvo 13.03.2016. 14:23h
Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić izjavila je danas da ni posle godinu dana od pada helikoptera kada je stradalo sedmoro ljudi nema podataka o predistražnim radnjama, a pogotovo ne o istrazi koja se vodi sa ciljem da se nađu odgovorni.

Kako je DS saopštio, Čomić je ocenila i da Vlada Srbije tu tragediju tretira kao nesrećan slučaj za koji niko nije odgovoran. Ona je podsetila i da je javnost ostala uskraćena za odgovor na pitanja - ko je obavestio bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića da je potrebno pokrenuti misiju, ko ga je obavestio da bebu treba spasavati i na koji način je došao do te informacije, kao i ko je menjao plan leta.

 

"I mrtvima i živima dugujemo te odgovore", navela je Čomić i dodala da nastradali neće biti zaboravljeni, te da će odgovori o krivcima biti pronađeni ako ne sada, onda iduće godine.

 

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 srušio se 13. marta 2015. godine, nešto pre ponoći, u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu, na povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara. U letelici su poginuli pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Djukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

 

U javnosti se vodila rasprava o tome zbog čega je helikopter, uprkos lošim meteorološkim uslovima, pokušao sletanje na beogradski civilni aerodrom, a ne na vojni aerodrom u Batajnici ili helidrom kod Vojnomedicinske akademije na Banjici, kao i ko je odlučio da se leti za Beograd, a ne za Kragujevac, Niš ili Kraljevo.

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu još se nije izjasnilo da li će i protiv koga pokrenuti istragu, a vojni analitičari smatraju da taj slučaj neće ni dobiti svoj epilog, naročito ne u vreme izborne kampanje.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...