MINISTARSTVO PRIVREDE: 413 miliona dinara za lokalne puteve, škole i vrtiće
Foto: Zorana Jevtić

Pomoć u prave ruke

MINISTARSTVO PRIVREDE: 413 miliona dinara za lokalne puteve, škole i vrtiće

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo privrede donelo je odluku da sa 413 miliona dinara podrži izvođenja radova na 32 projekata od značaja za lokalni i regionalni razvoj i standard građana u gradovima i opštinama širom Srbije.

Projekti, koji će se realizovati u okviru pograma Programa „Gradimo zajedno“, odnose se na izgradnju ili rekonstrukciju vrtića, škola, socijalnih i kulturnih ustanova i saobraćajnica, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ukupna vrednost investicija je veća od 966 miliona dinara, a Ministarstvu učestvuje u sufinansiranju 50 odsto vrednosti svakog projeta, dok lokalne samouprave obezbeđuju ostatak sredstava iz spostvenih budžeta.

Program „Gradimo zajedno“ Ministarstvo privrede realizuje zajedno sa Evropskom investicinom bankom i lokalnim samoupravama.

U prethodne tri godine u okviru ovog programa podržan je 41 projekat ukupne vrednosti 1.287.139.670 dinara, od čega je Ministarstvo privrede sufinansiralo projekate sredstvima kredita Evropske investicione banke sa više od 712 miliona dinara, a ostatak predstavlja učešće lokalnih samouprava.

Najveća ulaganja odnosila su se na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova, škola i vrtića što je uticalo na kvaliteta života stanovnika u lokalnim samoupravama, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track