STRAVIČAN SLUČAJ U SRPSKOJ ŠKOLI: Devojčica nacrtala JEZIV crtež, odmah su je poslali kod psihologa
Foto: Profimedia

STRAVIČAN SLUČAJ U SRPSKOJ ŠKOLI: Devojčica nacrtala JEZIV crtež, odmah su je poslali kod psihologa

Društvo -

Strahovit prizor obešene devojke koja visi sa drveta naslikala je na času likovog devojčica osmog razreda Osnovne škole "Stevan Aleksić" iz mesta Jaša Tomić. Rad je bio izložen u holu te škole u toku likovne nedelje.

Devojčica je naslikala jeziv prizor, gde sa grane drveta visi obešena ženska osoba, kraj koje se nalazi slomljeno srce. Kontrast smrti je zaljubljeni par, koji sedi ispod drveta i uživa u ljubavi. Strašnom prizoru doprinosi i činjenica da ljudima na licu nisu naslikana lica.

Direktor škole Ljupče Trpčevski je rekao da je sa devojčicom obavljen razgovor i da je ona "dobro".

foto: Profimedia

- Obavili smo razgovor sa devojčicom u prisustvu njenih roditelja, pedagog, psiholog i ja lično. Devojčica je napisala izjavu da ona lično nije doživela nikakav strašan događaj, već je navela da je o njemu čitala u knjizi. Pošto je nastavnik tražio da to bude neki nesvakidašnji događaj, ona se toga setila, i to je ilustrovala. Lično sam je pitao i insistirao da mi kaže koje je to delo koje ju je navelo na ovakav rad, a dete mi je rekla:

"Direktore, ja ne mogu da se setim kako se zove knjiga. Ja sam u Zrenjaninu, u biblioteci uzela i pročitala na brzinu."

- Poverovao sam joj, jer znam da ona čita mnogo za svoj uzrast, koje prevazilaze interesovanje prosečnog osmaka. Ona čita dela koja su za srednju školu i verujem da se radi o nekoj tragediji koja ju je šokitrala. Takođe, dete je iz normalne i zdrave porodice, nema privatnih problema i jak je vrlodobraš. Ona je prosto izabrala morbidan detalj gde se vide smrt i ljubav, a insipracija deteta je pročitana knjiga. Devojčica nje nipta slično doživela, niti je prisustvovala takvom prizoru – kaže direktor.

Postavka je juče skinuta, a zamenili su je novi radovi.

(Kurir.rs/Alo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantni obrt u istrazi ubistva Jelene Marjanović! Otkriven ključni svedok?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track