Brnabićeva: Neću da delim ukore Šarčeviću, dobro radi!
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Premijerka u Valjevu

Brnabićeva: Neću da delim ukore Šarčeviću, dobro radi!

Društvo -

VALJEVO - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da neće deliti nikakve javne ukore ministru prosvete Mladenu Šarčeviću za koga kaže da vodi jedan od najtežih sektora i da se trudi "da svaki dan pomeri stvari na bolje".

Upitana da li će javno ukoriti ministra Šarčevića zato što je u jednoj TV emisiji izneo nesmotreni komentar o vršnjačkom nasilju, ona je rekla da nije gledala gostovanje Šarčevića i da ne može da komentariše, ali da sa ministrom prosvete ima "fantastičnu saradnju".

"Mislim da on radi fantastičan posao u jednom od najtežih sektora u našoj zemlji i da se trudi da pomeri stvari na bolje. U ovom trenutku neću da delim nikakve ukore", rekla je Brnabić novinarima u Petnici.

Biti ministar prosvete u Srbiji nije nimalo lako, jer je to jedan od najtežih poslova u Vladi, rekla je premijerka i ocenila da je ministar prosvete u resoru koji vodi ostvario ozbiljne rezultate koje drugi nisu uspeli u prethodnih deset godina.

"Informatika je uvedena kao obavezan predmet, nabavljeni su kompjuteri i umrežene su sve OŠ u Srbiji, povećane kvote za dvadeset odsto na tehničkim fakultetima, ETF u Beogradu dobio je novi prostor...", naglasila je Brnabić.

Ona je dodala da se može i mora bolje, ali da se mora priznati da ministar prosvete radi težak posao.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track